brott

Skottlossning inne på tågstation – tre personer gripna

Skottlossning på pendeltågsstation i Kungsängen – polisen utreder mordförsök och tre personer är gripna

FOTO: Claudio Bresciani / TT
Under natten mot onsdagen avlossades flera skott inne på pendeltågsstationen i Kungsängen, norr om Stockholm.
Polisen har inte hittat någon person som beskjutits, men tre är gripna.
– Vi misstänker att det har varit riktat mot någon, säger Per Fahlström vid polisens regionledningscentral, till Expressen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Faller ner under tåget "Hur kan jag fortfarande vara i liv?"
0:30

Efter reklamen: Faller ner under tåget "Hur kan jag fortfarande vara i liv?"

(0:30)

Slå på ljud

Larmet om skottlossningen inkom 23.39. En stor polisstyrka åkte till pendeltågsstationen i Kungsängen och noterade tidigt att skottlossningen skett precis utanför spärrarna. Teknikerna spärrade av brottsplatsen vilket innebar att inga resenärer kunde ta sig varken in eller ut från stationen och alla tåg fick köra förbi Kungsängen i ett par timmar.

– Någon har avlossat skott inne på stationen där. Tekniker är där nu och går igenom detaljer, men enligt larmet handlar det om flera skott, mer än ett, säger Per Fahlström till Expressen.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Utreder mordförsök

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök – trots att ingen person som träffats av skotten kunnat hittas – samt om grovt vapenbrott. De har förhört vittnen på platsen och kollat av övervakningsfilmer.

Under onsdagsmorgonen meddelade polisen att de gripit tre personer i den pågående förundersökningen. Teknikerna blev klara vid 04.30-tiden och pendeltågstrafiken kunde rulla som vanligt efter det.

FOTO: Claudio Bresciani / TT

FRÅN FÖRSTASIDAN