hemska händelser

Sköt frun Emma och 7-åriga dottern timmar efter middagsbjudningen

George Pattisons vansinnesdåd mot familjen – sköt frun och dottern

FOTO: Twitter
George Pattison sköt först ihjäl sin fru Emma och deras dotter Lettie innan han tog sitt eget liv.
Bara några timmar tidigare hade de haft vänner över på en middagsbjudning.
Nu skakas hela Storbritannien av den fruktansvärda familjetragedin.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kör in på en grusväg – blir mordhotad med pistol
0:50

Efter reklamen: Kör in på en grusväg – blir mordhotad med pistol

(0:50)

Slå på ljud

Emma Pattison, 45, hade bara varit rektor på den privata skolan Epsom College i Surrey, sydväst om London, i ett par månader. Hon fick tillgång till det ståtliga rektorshuset som fungerar som bostad redan i september 2022, men det dröjde lång tid innan hon och dottern Lettie, 7, flyttade in. Maken George, 39, stannade kvar ännu längre i familjens tidigare hus i Caterham. Till slut flyttade även han in på skolans område.

I lördags kväll hade familjen en liten middagsbjudning hemma hos sig. Några goda vänner var inbjudna. Aldrig hade de kunnat ana vad som skulle komma att ske några timmar senare, under natten mot söndag.

– I lördags kväll hade de middag hos sig. Det var en intim tillställning som bokstavligt talat blev deras sista måltid. Ingen konstigt eller annorlunda hände egentligen. Det var inga bråk, det fanns ingen indikation på att han skulle göra något så fruktansvärt en kort stund därefter, säger en vän enligt The Sun.

Emma Pattison med maken George och dottern Lettie. Hon hade arbetat som lärare i området i många år innan hon fick rektorstjänsten i somras.

Emma Pattison med maken George och dottern Lettie. Hon hade arbetat som lärare i området i många år innan hon fick rektorstjänsten i somras.

FOTO: Twitter

Ringde systern kort innan morden

Under natten tog George sitt vapen, som han hade godkänd licens för, och sköt först sin fru och sedan sin sjuåriga dotter. Det sista han gjorde var att även skjuta sig själv. Nu försöker polisen i Surrey att lägga pusslet för att kunna förstå varför George Pattison gjorde en sådan fruktansvärt hemsk sak.

Enligt Daily Mail ska Emma ha hunnit ringa sin syster Deborah Kirk under natten för att tala om att hon var orolig för att någonting skulle hända. Nära anhöriga åkte då till huset där familjen bodde, men när de kom fram var det redan försent.

Emma Pattison var väldigt omtyckt av sina elever och alla föräldrar. Hon hyllas för sitt engagemang och sin lojalitet.

Emma Pattison var väldigt omtyckt av sina elever och alla föräldrar. Hon hyllas för sitt engagemang och sin lojalitet.

FOTO: Twitter

– Nu är det hög tid för alla skolans familjer att samlas och försöka bearbeta de här chockerande nyheterna tillsammans. Vi får inte underskatta vad det här betyder för våra barn och vi gör allt vi kan för att stötta dem och ge dem vad de behöver, säger den tillförordnade rektorn Paul Williams till The Sun.

Två annorlunda detaljer som lyfts i media

Det finns två detaljer som sticker ut i mängden när det kommer till denna familjetragedi.

1. George Pattison hade kontakt med polisen i Surrey bara några dagar innan han utförde sin vansinnesattack. Han hade anmält en förflyttning av sina vapen från den gamla till den nya bostaden. Enligt poliserna var detta ett rutinärende, därför gav de honom sitt godkännande över telefon snarare än att åka ut och hälsa på honom personligen. Eftersom han var ostraffad sedan tidigare, försäkrade poliserna om att han förvarade sina vapen på ett säkert ställe och att han inte var misstänkt för någonting så godkände de hans anmälan snabbt.

2. George polisanmälde sin fru Emma för misshandel 2016. Han ska ha uppgett att hon slog honom vid ett tillfälle och hon blev förhörd av lokalpolisen. George ska sedermera ha tagit tillbaka sin anmälan då han ansåg att ärendet var trivialt. Det är oklart om detta har någonting som helst att göra med helgens mord.

FOTO: Twitter

FRÅN FÖRSTASIDAN