Sjuksköterskan Genene Jones mördade 60 barn – riskerar att dö i cellen

Sjuksköterskan Genene Jones mördade 60 barn

Hennes jobb var att vårda barnen och ibland rädda deras liv.
Istället mördare sjuksköterskan Genene Jones 60 spädbarn.
För detta fick hon livstids fängelse och riskerar att dö i cellen.

Många invånare i delstaten Texas tror att den 71-åriga Genene Jones är uppstigen från helvetet. Den amerikanska seriemördaren kan nämligen ha dödat omkring 60 barn. 60 som man vet om, men hon kan ha dödat ännu fler när hon fick jobb som barnsköterska, något som bland annat The Sun berättat om.

Nu är hon inlåst på livstid och första chans till villkorlig frigivning blir när hon är omkring 87 år, men det finns flera personer som hoppas att hon förblir bakom lås och bom.

Inte minst alla mammor och pappor som förlorat sina älskade barn. Som litade på henne som barnsköterska.

Alla döda barn hade en gemensam nämnare: Genene Jones

Den här kvinnan från Texas tänkte först börja jobba på skönhetssalong. Istället utbildade hon sig till barnsköterska i San Antonio, Texas, och fick 1970 jobb på Bexar County Hospital i samma stad.

Barn dör ibland på sjukhus. Det är sådant som händer med svårt sjuka eller skadade barn. Vissa går inte att rädda hur mycket man än försöker. Men ovanligt många barn dog på Bexar County Hospital under de första åren av 1970-talet och alla hade på ena eller andra sättet kommit i kontakt med sjuksköterska Jones.

När ryktena började gå sade hon upp sig och fick jobb på en barnmottagning i Kerrville, Texas. Det gick inte lång tid förrän misstänkt många barn började dö även där.

När 15 månader gamla Chelsea McClellan dog bara någon timme efter att ha vaccinerats av syster Jones, gick det upp för mottagningens chefsläkare vad som hänt: hon hittade en flaska med det muskelavslappnande medlet suxameton där någon stuckit hål i korken med en kanyl.

TRAGEDI 4-åringen försvann – hittad död i sin leksakslåda

Föräldrar och åklagares kamp

Denna någon var Genene Jones. Hon kopplades också direkt till överdödligheten vid Bexar County Hospital. Men hon svarade inte på frågan ”Varför?” vare sig vid förhören eller rättegången.

1984 dömdes hon till 99 års fängelse för mordet på Chelsea McClellan. Åklagarna lyckades dock inte bevisa att hon var mördaren på sjukhuset.

På grund av en då ny regel skulle hon friges redan 2018. Föräldrar och åklagare gav dock inte upp och till slut gjorde Genene en överenskommelse med åklagaren där hon erkände ett av morden på sjukhuset.

Enligt The Sun är hon nu berättigad till villkorlig frigivning om 18 år när hon är runt 87 år.

LÄS OCKSÅ: Mamman misstänks för mord – åtta veckor gamla bebisen Liam död

LÄS OCKSÅ: Mamman vägrades besöka dottern på sjukhuset – Celine dog ensam

FOTO: Youtube

SENASTE NYTT!