Sjuårig pojke dog efter ätit spaghetti i Italien: ”Otroliga smärta”

En sjuårig pojke dog under semestern efter ätit spaghetti.
Restaurangen hade sagt att maten var säker att äta – trots familjens varningar om allergier.
– Det var den värsta dagen i mitt liv, berättar pappan.

En pojke på sju år dog efter att ätit spaghetti med mjölk när familjen var på semester i Italien under ett höstlov. Cameron Wahid som endast var sju år gammal besökte tillsammans med sin familj en resturang i staden Ravello, på Amalfikusten.

Cameron Wahid, 7 år.

Familjen beställde in mat som vanligt, med tillägget att deras son hade kraftiga allergier. Restaurangen försäkrade familjen att inga ingredienser som skulle kunna skada pojken skulle användas. Då gick något väldigt fel inne i köket på den italienska restaurangen, rapporterar The Mirror.

Cameron Wahid, 7 år, var kraftigt allergisk mot mjölk. Om han fick i sig mjölk på något vis kunde han få kraftig anafylaktisk chock, vilket familjen påpekade för resturang-personalen.

KNIP IGEN Udda bantningstrenden – maskinen LÅSER din mun

Sjuåriga Cameron Wahid kollapsade framför hela sin familj

Men något gick allvarligt fel. Cameron Wahid fick spaghetti som innehöll mjölk. Han kollapsade framför sina föräldrar, mamma Cassandra Wahid, 43, pappa Rizwan Wahid, 43, och lillebror Aidan Wahid.

Sjuåriga Cameron Wahid fick en anafylaktisk chock och snart därefter stannade pojkens hjärta.

Mamma Cassandra Wahid, 43, som arbetar som sjuksköterska försökte ge sin son en EpiPen för att hindra chocken. Men mamman var för sent ute. Pojken som var semester under höstlovet avled tre dagar efter händelsen på ett sjukhus i Neapel, i Italien. Den tragiska händelsen skedde i slutet av oktober 2015.

Familjen får 3,4 miljoner i skadestånd. Restaurangen har inget ansvar i händelsen, utan föräldrarna skulle varit tydligare anser Italienska domstolen.

Familjen får 3,4 miljoner svenska kronor i skadestånd

Händelsen har nu avhandlats i domstol i Italien. Rätten kom fram till att modern inte på ett tillräckligt vis informerade restaurangen hur grav Cassandra Wahids sjuåriga sons allergi egentligen var. Men ger familjen rätt till en kompensation på 3,4 miljoner svenska kronor för deras förlust.

Spaghettin Cameron Wahid åt var serverad med en tomatsås, som hade tillagats med mjölk av kocken Luigi Cioffi. Rätten avskrev restaurangkocken allt ansvar.

Sjuråringen hade sedan födseln lidit av kraftfull allergi, men familjen hade alltid varit väldigt försiktiga med vad pojken åt under uppväxten. På restauranger säkerställde de alltid att maten var fri från mjölk, uppger familjen Wahid.

Familjen lider fortfarande av förlusten av deras son. De vill nu uppmärksamma farorna med allergier och att människor måste ta varningar om dessa väldigt seriöst. Pappa Rizwan Wahid arbetar nu som ambassadör åt ”Allergy UK”, en välgörenhetsorganisation som arbetar med att ge stöd åt människor med svåra allergier.

– Vi vet att ingenting kommer att få tillbaka honom. Men vi vill stoppa att fler får känna den otroliga smärta vi fick uppleva. Folk måste öppna ögonen för hur farliga och allvarliga allergier kan vara. Vi kommer fortsätta att arbeta att frågan får välbehövd uppmärksamhet, säger sjuåringens pappa Rizwan Wahid, 43.

LÄS OCKSÅ: Evas make dog i plötsligt hjärtstopp bara veckor innan förlossningen

LÄS OCKSÅ: Tvillingarna föddes med olika hudfärg – så ser de ut idag

Foto: Remembering Cameron Wahid, Cameron Wahid Allergy Awareness, Profimedia

Senaste nytt