jul

SJ:s hemsida kraschade – biljetterna dyrare och dyrare

SJ:s tåg och hemsida för bokning av biljetter.

FOTO: TT/SJ
Inatt släppte SJ sina efterlängtade tågbiljetter över jul och nyår.
Men på grund av högt tryck kraschade sajten och resenärer kunde inte genomföra sina bokningar.
– Vi förstår att många har längtat och vi vill inget hellre än att sälja dem, säger Lina Edström på SJ:s pressjour.
Faller ner under tåget "Hur kan jag fortfarande vara i liv?"
0:30

Efter reklamen: Faller ner under tåget "Hur kan jag fortfarande vara i liv?"

(0:30)

Slå på ljud

Klockan 00 natten mot onsdag släppte SJ sina tågbiljetter för jul- och nyårshelgerna, något som blivit rejält försenat på grund av försenat besked från Trafikverket. Biljetterna skulle släppts redan i september, och att resenärerna väntat på biljetterna märktes.

SJ hade väntat sig en hög efterfrågan och hade vidtagit åtgärder inför släppet. Men trots att de stärkt upp sina servrar dröjde det inte länge innan sajten kraschade, skriver Aftonbladet.

Trots förberedelser kraschade sajten

Under natten gick inga av de nysläppta biljetterna att boka och under onsdagsmorgonen är det fortsatt problem. Problemen som upplevs är att bokningar avbryts och att biljetterna blir dyrare och dyrare.

– Trots att vi förberett oss med extra personal, bevakning och stand-by är trycket så stort att vår sajt har svårt att svara på alla förfrågningar som kommer in, säger Lina Edström på SJ:s pressjour till Expressen.

Hon förklarar att anledningen till att biljettpriserna skenar är för att priserna styrs av efterfrågan. Är många inne på sajten och försöker boka samtidigt blir alltså priserna högre.

– Det är fantastiskt att det är ett sådant tryck på hållbara resor, framför allt till jul och nyår som många är ute efter. Men vi hoppas att kurvan ska kunna släta ut sig och att vi ska kunna hantera alla förfrågningar, säger Lina Edström.

SJ:s hemsida.

Under onsdagsmorgonen återstår tekniska problem på SJ: sajt.

FOTO: SJ

”Vi vill inget hellre än att sälja dem”

Lina Edström säger till TT att hon är säker på att sajten kommer att fungera felfritt under onsdagen igen.

– Vi förstår att många har längtat och vi vill inget hellre än att sälja dem, säger hon till Expressen.

Tågbiljetterna för jul och nyår släpps ovanligt sent i år. Detta beror på att SJ fått sena besked från Trafikverket som de tvingats vänta in.

– Vi fick inte de här tiderna förrän i slutet av oktober. Vi hade gärna haft de tidigare än så för att göra vår plan med flera tusen avgångar per dag och scheman som ska läggas, säger Jonas Olsson, presskommunikatör på SJ till Aftonbladet.

FOTO: TT/SJ

FRÅN FÖRSTASIDAN