extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Singelpappan Patrick blev gravid – födde sin egen dotter

04 jul, 2023 
Singelpappan Patrick blev gravid – födde sin egen dotter
Transpersonen Ash Patrick Schade trodde inte att han kunde bli gravid.
Därför fick han sitt livs chock när graviditetstestet visade positivt efter en natt med den främmande mannen.
Nu har han fött sin dotter och är pappa till 2-åriga Ronan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Michella var gravid med trillingar – enorma gravidmagen
Michella var gravid med trillingar – enorma gravidmagen

Ett mirakel kan komma när du minst anar det.

Det gjorde det minst sagt för den 30-åriga transpersonen Ash Patrick Schade. Han trodde att han var infertil och hade gett upp hoppet om biologiska barn.

Men efter att han hade haft ett one-night stand med en man som han träffade via en app började han känns sig emotionell och fick plötsligt en stor aptit. Då gjorde han ett graviditetstest och mirakulöst nog så visade det positivt. Patrick hade blivit oväntat gravid.

– I det ögonblicket tänkte jag, ”drömmer jag? Det här är overkligt”. Allt jag kunde göra var att stirra på testet. Jag var i chock, säger han enligt New York Post.

Vändningen med dottern Ronan efter mörka tiden

Pappan till barnen valde att inte vara delaktiga barnets liv på grund av att han inte hade ”kommit ut” för familj och vänner.

Men trots det skulle den lilla familjen ändå växa. Ash Patrick Schade träffade nämligen sin nuvarande make Jordan när han var gravid i tredje månaden. Under denna tid led också Patrick av könsdysfori och fick utstå transfobi i form av elaka kommentarer och blickar.

Annons

– Det var komplicerat och obehagligt att bära en bebis under övergången, och dysforin var hemsk. Jag skulle inte önska någon det, säger han.

Men den 15 oktober 2020 föddes till slut dottern Ronan. Patrick beskriver henne som "det lyckligaste lilla barnet någonsin."

– Hon klättrar på saker och skrattar hysteriskt. Hon springer till dörren och säger ”min pappa” när jag kommer hem från jobbet och vill krypa upp på våra bröst på natten, och när vi har gäster gillar hon att dansa för dem i sin lilla klänning och stövlar.

Patrick och dottern.

Höll allt hemligt för maken

Ända sedan Ash Patrick Schades uppväxt har han känt att han är född i fel kropp. Han föddes som kvinna och under uppväxten blev han mobbad av sina klasskompisar och deras föräldrar.

Annons

Innan övergången gifte han sig med en man 2014, och paret försökte bli gravid utan resultat. Efter att ha spenderat flera tusentals kronor på fertilitetsbehandlingar under flera år lade paret till slut planerna på att skaffa barn på hyllan. Under hela tiden höll Patrick sin könsidentitet hemlig.

– Jag har länge känt att jag är född i fel kön, men jag ville inte förlora min make. Men till slut blev det oundvikligt. Jag ville inte leva med självmordstankar på grund av att leva i fel kropp längre, säger han enligt New York Post.

”Allt vi har att ge är kärlek”

2019 började Patrick ta testosteron och 2020 separerade han från maken. Men de fortsatte att leva tillsammans och skilde sig officiellt medan Ash Patrick Schade var gravid.

I dag är han högsta prioritet dottern Ronan.

– Hon får min värld att gå runt. Vi är bara människor och föräldrar som gör vårt bästa med det vi har. Allt vi har att ge är kärlek.

Annons

Han är inte säker på att han kommer att kunna bära ett barn till i framtiden och han skulle inte nödvändigtvis vilja det efter att ha upplevt "kronisk PTSD”. Men han och hans man är öppna för att adoptera i framtiden.

FOTO: Ash Patrick Schade / SWNS

Annons