Mackenzie och Macey opererades i ett dygn – så ser de ut i dag

Mackenzie och Macey Garrison

Mackenzie och Macey föddes som siamesiska tvillingar.
Det var inte säkert att de skulle överleva den avancerade operationen.
Nu berättar de om livet som tonåringar.
Fem fakta om tvillingar
Slå på ljud

Trillingarna Mackenzie, Macey och Madeline Garrison föddes 2003. Men i stället för en otrolig glädje, möttes föräldrarna av en chock. Mackenzie och Macey satt nämligen ihop. De delade även ett tredje ben.

Starten på livet var allt annat än lätt. Tio månader efter födseln genomgick Mackenzie och Macey en omfattande och farlig operation som hade kunnat kosta dem livet.

Ett dygn fyllt av avancerad kirurgi följde. Kirurgerna på Children's hospital i Los Angeles gjorde allt för Madeline skulle få växa upp tillsammans med sina systrar. Omtöcknade och sömndruckna vaknade de upp efter 24 timmar. Allt hade gått bra.

Mackenzie och Macey

Siamesiska tvillingarna Mackenzie och Macey behövde göra en omfattande operation tio månader efter födseln. Det var inte säkert de skulle överleva. Men allt gick bra och i dag är de 18 år gamla.

Youtube

Tvillingarna om livet i dag: ”Ser mig inte som...”

Strax efter operationen adopterades trillingarna av Darla Keller, 51. I dag har de fyllt 18 år och bor i Iowa. I en minidokumentär på Instagram har de forna siamesiska tvillingarna delat med sig av sitt liv.

Eftersom de delade ben vid födseln har Mackenzie och Macey bara ett ben var och tvingas ta sig fram på kryckor. De beskriver sig själva som helt vanliga tonåringar.

– Jag ser mig inte som speciell. Jag ser bara på mig själv som en 17-årig tjej som går på gymnasiet, som vill få ett jobb och en karriär som hon älskar, och som vill gifta sig och vill skaffa barn, har Mackenzie tidigare sagt till People.

Mackenzie och Macey

Mackenzie och Macey har haft ett tufft liv. Trots att de klarade den svåra operationen strax efter födseln, har de kämpat mot svåra smärtor under livet.

Instagram

Macey: ”Jag vill bara vara mig själv”

Strålkastarljuset har varit ofrivilligt kastat på Mackenzie och Macey sedan födseln. De har blivit kändisar bara för att de föddes som siamesiska tvillingar. Macey kan tycka att det finns något sorgligt i det.

– Jag vill inte att folk på vår skola ska se oss som tjejerna med ett ben och är kända på grund av den storyn. Jag vill bara vara mig själv och kunna gå ut och skaffa nya vänner. Jag berättar gärna om mitt liv, men jag vill inte att det ska vara en stor grej.

Den omfattande operationen är något som kirurgen Dr. Stein minns väl. Han har fortfarande kontakt med tvillingarna.

– Det går knappt en vecka utan att jag tänker på dem på något sätt.

Mackenzie och Macey

Mackenzie och Macey har bara ett ben och måste ta sig fram på kryckor. De beskriver sig själva som helt vanliga tonåringar med drömmar om framtiden.

Instagram

Tvingades göra ny operation: ”Riktigt stor”

Mackenzie och Macey har upplevt flera fysiska besvär under livet. Förra året genomgick de en ryggoperation för att bli av med svår skolios.

Det var en riktigt stor operation. De satte stavar hela vägen ner i bröstryggen, från nacken till den lilla delen av ryggen. 10 kotor smältes samman, sa Darla Keller till People förra året och tillade:

– Den återhämtningen var svår.

I dag uppges Mackenzi och Macey må bra. Den 16 december fyller de 19 år.

Mackenzie och Macey

Mackenzie och Macey fyller 19 år 16 december.

Instagram

LÄS OCKSÅ: Här ser tvillingarna varandra för första gången

LÄS OCKSÅ: Satu fick höra att hon inte kunde bli gravid – fick tio

Foto: Instagram, Youtube

FRÅN FÖRSTASIDAN