Siamesiska tvillingarna Callie och Carter trotsade alla odds

31 mar, 2023 
Siamesiska tvillingarna Callie och Carter.
Läkarna gav de siamesiska tvillingarna Callie och Carter 5 procents chans att överleva.
Flickorna lever i dag ett helt normalt liv.
– Även om Callie och Carter är två individer i en och samma kropp måste man komma ihåg att de är två enskilda barn, säger mamman Chelsea.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tvillingarna gosar i badet "Som om de vore i livmodern"
Tvillingarna gosar i badet "Som om de vore i livmodern"

I februari 2017 födde Chelsea Torres, 29, de siamesiska tvillingarna Callie och Carter. Redan vid födseln sa läkarna att tjejerna hade ungefär 5 procents chans att överleva.

Under graviditeten hade Chelsea – som kommer från Blackfoot, Idaho – blivit erbjuden möjligheten till abort, men hon tackade nej och valde att föda ut sina döttrar. Detta trots att hon visste att risken att de skulle dö var väldigt hög.

Carter och Callie några månader efter födseln.
Carter och Callie några månader efter födseln.

I dag har tjejerna, som är 6 år, inte bara trotsat alla odds att överleva, de lever livet fullt ut och tar tillvara på alla chanser de får.

Valde att avstå operation

På Tiktok visar tvillingarnas mamma upp hur de simmar, cyklar och leker utomhus, precis som vanliga barn. Chelsea har i skrivande stund 205 000 följare.

Annons

Ni kan klara av allting med hårt arbete och engagemang”, skriver hon som kommentar till en video där siamesiska tvillingflickorna klättrar och svingar sig i en klätterställning.

Mamman Chelsea hejar alltid på sina döttrar och försöker få dem att testa på alla möjliga saker.
Mamman Chelsea hejar alltid på sina döttrar och försöker få dem att testa på alla möjliga saker.

I ett annat klipp berättar hon att hon och maken, tjejernas pappa, blev tillfrågade att separera döttrarna åt kort efter att de föddes, men de bestämde sig för att tacka nej till det livshotande kirurgingreppet.

De siamesiska tvillingarna har två hjärtan och två separata magar, men de har en gemensam lever, tarmkanal och blåsa. De styr två armar var och varsitt ben.

Har börjat i skolan

Callie och Carter började nyligen i grundskolan och pratade med lokala tv-kanalen KTVB om den nya milstolpen.

– Vi gillar verkligen att gå i skolan. Vi har många vänner, säger Carter.

– Även om Callie och Carter är två individer i en och samma kropp måste man komma ihåg att de är två enskilda barn, fyller Chelsea i.

Tjejerna har alltid på sig specialsydda kläder som deras mamma Chelsea gör åt dem.
Tjejerna har alltid på sig specialsydda kläder som deras mamma Chelsea gör åt dem.

Hon fortsätter:

– Om de säger att de vill separeras så får vi försöka. Jag kommer då att säga att de måste lyssna på vad läkarna säger, de måste förstå oddsen om de verkligen vill genomföra det. Om de fortfarande vill, då får vi stötta dem. För tillfället är det inte mitt beslut att fatta. Det är en så pass farlig operation.

FOTO: Tiktok

Annons