Semestern i svenskparadiset slutade i katastrof: ”Permanenta ärr”

14 jun, 2022 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318
Gustav Motte
Tvåbarnsmamman Carlien rasar.
Tvåbarnsmamman Carlien rasar efter att hennes söner plågades av kraftiga brännskador.
Detta trots att mamman använt solskydd med SPF 50.
– Jag är fortfarande rädd att de ska få permanenta ärr, säger Carlien Pretorius, enligt The Mirror.
Annons
Flyger iväg på solsemester från tvättstugan
Flyger iväg på solsemester från tvättstugan

Tvåbarnsmamman Carlien Pretorius tog med sina två barn, Joshua, 11, och Luke, 9, till svenskparadiset Gran Canaria. Men familjens härliga semester slutade i total katastrof. Pojkarna brände sig rejält i solen, trots att mamman gett dem solskydd med SPF 50.

Nu rasar mamma Carlien mot de lokala apoteken i Gran Canaria, som hon menar är lurendrejare och inte gjort sitt jobb. Tvåbarnsmamman, som är från Storbritannien, berättar för sajten WalesOnline att hon handlat produkter till sig själv och sina söner för totalt 1 100 kronor för att skydda sig mot solen.

Bröderna Joshua, 11, och Luke, 9, var på semester i svenskparadiset Gran Canaria – när allt blev en mardröm.

Tror att solskyddsfaktorn förvärrade situationen

Men tvärtom verkar solskyddsfaktorn inte hjälpt utan enbart förvärrat situationen.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

– Pojkarna brände sig trots att de var i poolen, hade solskydd och t-shirt på sig. Jag hade köpt alla solskyddsprodukter där på ett lokalt apotek. Jag tror verkligen något måste varit fel med de produkterna. De var kanske utgångna, eller något, säger Carlien Pretorius.

– Produkterna gjorde allting värre. Vi var tvungna att söka läkarvård. Där fick vi fantastiska svar, alldeles gratis, fortsätter mamman.

Tvåbarnsmamman: ”Produkterna gjorde allting värre”.

”Permanenta ärr”

För WalesOnline berättar Carlien Pretorius om skräcken som avbröt drömsemestern. Hon var framför allt orolig för att solskadorna som sönerna fått skulle bli permanenta.

– Jag var verkligen rädd. När de sov så grät jag i hemlighet. Jag är fortfarande rädd att de ska få permanenta ärr, säger Carlien Pretorius

Annons
De två brödernas solbränna blev riktigt illa.
Carlien berättar om mardrömssemestern.

Men inget dåligt som har något positivt med sig. Carlien Pretorius hyllar det ”europeiska sjukförsäkringskortet” som gjorde att familjen kunde söka vård utan att betala hutlösa summor.

– Vi kommer för evigt minnas den här semestern som slutade i total katastrof, säger Carlien Pretorius.

Foto: FACEBOOK/PRIVAT

Annons
Annons