Sebastians meddelande till frun Amanda efter det dödliga ormbettet

Amanda och Sebastian.

FOTO: Facebook
40-åriga Sebastian dog efter att ha blivit biten av en svart mamba på sitt safarijobb i Mozambique.
Innan han dog hann han skicka ett sista tårfyllt röstmeddelande till frun Amanda och sonen Oskar.
3-åringen släpper inte ormen – vännen till undsättning
0:30

Efter reklamen: 3-åringen släpper inte ormen – vännen till undsättning

(0:30)

Slå på ljud

Sebastian Wicker, 40, hade åkt till Mozambique för att arbeta med djuren i den afrikanska naturen. Under en safaritur med en klient som ville se bufflar i mitten av september blev Sebastian attackerad och biten av en orm. Man tror att det handlar om en svart mamba eller en svart kobra – bägge mycket giftiga för oss människor.

Sex timmar innan sin död skickade han ett röstmeddelande till sin fru Amanda, 30, och sonen Oskar för att berätta hur mycket han älskade dem.

– I meddelandet efter ormbettet hör man hur han tappar medvetandet. Jag skickade honom ett meddelande tillbaka, men han öppnade det inte, säger den förkrossade änkan Amanda till Daily Record.

”Händer nästan inte...”

Sebastian och Amanda hade just bestämt sig för att flytta tillbaka till Amandas hemstad Fort William i Skottland eftersom pappan missade så mycket av sonen Oskars uppväxt.

Familjen flyttade till Mozambique för att driva en turistanläggning för safari och troféjakt, vilket tog mycket tid. Sebastian kunde vara ute på safari i flera veckor medan mamman och sonen stannade hemma.

Bufflar, noshörningar, lejon och leoparder är några av de farliga djur Sebastian jobbade med på dagarna, men något mycket mindre skulle bli orsaken till hans död.

– En av hans kollegor ringde mig med tårarna i halsen och berättade att han hade dött. Då brast jag ut i gråt. Det är fortfarande en sådan chock. Sebastian hade blivit attackerad av en buffel förut, men en ormattack som den här händer nästan inte, berättar Amanda.

Enligt henne är oddsen att bli biten av en orm jättelåg.

Motgiftet var slut när de kom till sjukhuset

Sebastians klient som var med honom när han blev biten hade en dos av motgift med sig, men det skulle krävas mer för att rädda Sebastians liv. Sjukhuset var en 45 minuter lång bilresa bort och när de väl kom fram fanns inget motgift att tillgå – det var slut. Efter det skulle han flygas vidare till ett annat sjukhus för vård, men vid det laget var det försent.

– Han genomled en väldigt smärtsam död och fick morfin. Han kräktes jättemycket och hade svårt att andas på slutet. Hans tunga hade svullnat upp och det var ett hemskt sätt att dö på, berättar Amanda.

Efter sig lämnar Sebastian sin fru Amanda och sonen Oskar som kommer att flytta tillbaka till Skottland utan sin familjefar.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN