tragiska livsöden

Sebastian, 3, drabbad av obotlig sjukdom – föräldrarna David och Emmas sorg

Sebastian Grimwood-Bird, 3.

Foto: SWNS
Treåriga Sebastian drabbades av den obotliga sjukdomen.
Nu berättar föräldrarna om kampen.
– Allting kretsar kring hans sjukdom, vi kan knappt planera något, berättar mamma Emma.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bröllopsfotograferingen går åt pipan
0:26

Efter reklamen: Bröllopsfotograferingen går åt pipan

(0:26)

Slå på ljud

2021 fick lille Sebastian Grimwood-Bird en nyhet som slängde livet upp- och ner för hela familjen. Gossen, som endast var 15 månader gammal, hade en sex centimeter stor tumör i hjärnan.

Efter upptäckten har livet aldrig varit detsamma för hans föräldrar Emma, 35, och David, 35. Under 19 månader har den lilla pojken genomgått cellgiftsbehandling, på cellgiftsbehandling. Sorgligt nog utvecklades tumören – och Sebastian har blivit blind på ena ögat, efter en synnerv hamnat i kläm.

Mamma Emma, 35, med Sebastian, 3.

Emma Grimwood-Bird / SWNS

”Vi vill ge honom en framtiden att tro”

Nu känner paret, som båda är från Storbritannien, att tiden allt mer rinner iväg. Nu kraftsamlar Emma och David för att ge sonen privatvård i USA, som potentiellt kan rädda hans syn.

– Vi vill ge honom en framtiden att tro på, säger paret.

Men paret berättar om upplevelsen när de fick den hemska nyheten:

– När vi fick reda på Sebastians diagnos, så kändes det som om vår värld rämnade. Vi skulle aldrig bli lyckliga igen, säger mamma Emma.

– Det känns som om något hade blivit rånat från oss. Tidigare såg vi fram emot framtiden, men nu är den mest ångestframkallande.

Vill söka privatvård – i USA

Den privata immunoterapibehandlingen i USA finns för närvarande inte tillgänglig i Storbritannien. Enligt föräldrarna kan den potentiellt rädda treåringens syn och förlänga hans liv. Trots att tumören anses vara obotlig, så tror paret att vården kan vara deras räddning.

Emma, som till vardags är lärare, berättar:

– Utan den här behandlingen vet vi att han kommer att behöva mer cellgiftsbehandlingar, immunoterapier och potentiell strålbehandling som kommer att ha kort- och långsiktiga biverkningar, säger mamman och fortsätter:

– Men allting kretsar kring hans sjukdom, vi kan knappt planera något. Vi lever tre månader i taget. Den nya behandlingen handlar inte bara om att bota tumören, det handlar om att ge honom möjlighet att vara upphetsad över en framtid.

Paret samlar nu in pengar till vårdbehandlingen via GoFundMe.

Foto: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN