Sarah Howell adopterade barn – tvingades lämna tillbaka dottern

Sarah Howell adopterade barn – tvingades lämna tillbaka dottern

Paret blev överlyckliga när de fick adoptera sin dotter.
Men de fick knappt vara en familj i en vecka – innan glädjen avbröts.
De biologiska föräldrarna hade ändrat sig och ville ha tillbaka barnet.
– Jag föll förkrossad till golvet, säger hon till The Mirror.
8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
Slå på ljud

Sarah Howell, 31, och maken Chris, 32, kämpade länge med att bli föräldrar. Men 31-åriga Sarah lider av endometrios – som förhindrade paret att bli med barn naturlig väg, skriver Femina.

Under tre år försökte paret att bli gravida, innan Sarah fick sin diagnos. De förstod inte varför det inte gick. I april 2017 besökte paret en specialistläkare i Chicago. Efter undersökningen berättade läkaren för Sarah att hon led av endometrios – och att paret endast hade någon procent chans att bli gravid naturlig väg.

Sarah fick en allvarlig diagnos – läkarna sa att hennes chans att få egna barn var väldigt små. Paret började då kolla på möjligheten att adoptera.

Foto: SWNS

Paret började besöka parterapi. Sarah kämpade nämligen med depression efter beskedet. Men en dag bestämde de sig för att tänka helt om – och började undersöka möjligheten med adoption.

– Att få höra att våra chanser att bli gravida var så små gjorde att vi kunde gå vidare och påbörja sorgeprocessen kring att vi kanske aldrig skulle få uppleva graviditet, säger Sarah Howell till The Mirror.

Blev godkända som adoptivföräldrar

Efter en lång process – så blev paret godkända hos en lokal adoptionsbyrå. En liten flicka behövde hjälp och Sarah och Chris förberedde sig på att göra sitt hem så kärleksfullt som möjligt.

Men plötsligt kom nästa överraskning. Mot alla odds blev Sarah gravid, trots att läkarna sagt att det var nästan omöjligt.

Mot alla odds blev Sarah gravid. Trots att läkarna sagt att den nästan var omöjligt.

Trots att paret nu höll på att bli egna föräldrar, så valde de att inte avbryta adoptionen. När de för första gången fick träffa sin dotter var det kärlek vid första ögonkastet.

– När jag gick in i sjukhussalen så höll hennes biologiska mamma henne. Hon lade henne kärleksfullt i mina armar och sa ”träffa din mamma, lilla flicka”.

Fick mardrömsbesked över telefon

Tiden med dottern i hemmet gjorde föräldrarna överlyckliga. Men tiden tillsammans skulle inte bli lång. Plötsligt en dag ringde parets telefon – och de fick ett mardrömsbesked.

Endast fem dagar efter föräldrarna tagit emot sin lilla flicka, ville de biologiska föräldrarna ha tillbaka sin dotter. De hade ändrat sig.

– Jag matade henne när samtalet kom. Jag föll förkrossad till golvet. Jag sa om och om igen till min make, ”du skämtar, det är väl ett skämt?”.

Det gifta paret fick helt enkelt lämna tillbaka dottern till de biologiska föräldrarna. Sarah var samtidigt rädd att hon skulle få missfall av sorgen.

– Jag säger alltid att smärtan vi kände den dagen är värre än våra tre år av infertilitet sammanlagt. Men vi är inte arga på hennes biologiska föräldrar.

Snart fick de ett eget barn – och fler

Men snart skulle det bli andra bullar. Sarah födde sonen Noah – utan större komplikationer. Dessutom fick paret möjligheten att också adoptera ett till barn – deras son Levi. De har även flera fosterbarn, som de också tar hand om.

Men de fem dagarna tillsammans med dottern – som de inte fick ha kvar – skulle förändra Sarah och Chris för alltid.

– Hon gjorde oss till föräldrar. Hon hjälpte oss läka delar av våra hjärtan som infertiliteten hade krossat. Hon gjorde mig till mamma, om än bara för några dagar.

LÄS OCKSÅ: Kate och Adrian var barnlösa – plötsligt fick de ett oväntat samtal

LÄS OCKSÅ: Ebba fick svåra underlivssmärtor av sprutan – nu stängs läkaren av

Foto: SWNS/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN