Sara lämnar inspelningen i tårar – efter brutala kravet i Lyxfällan

Programledaren Magdalena Kowalczyk

Programledaren Magdalena Kowalczyk blir chockad när hon får höra om Saras och Villys skulder i Lyxfällan.
När hon försöker få det svårt skuldsatta paret att göra sig av med en bil brister det för Sara – som lämnar inspelningen.
– Det var bara en svart vägg, säger hon i programmet.

Videon kunde inte hittas

Sara och Villy i Boliden har dragits med skulder så länge de kan minnas. Tillsammans har de 245 obetalda skulder hos 19 olika inkassobolag, Kronofogden efter sig och en gemensam skuld på strax under en miljon kronor.

Huset de bor i är så dåligt skick att inte ens Kronofogden vill ha det. För att få ordning på sin ekonomi har de kontaktat Lyxfällan. När programledaren Magdalena Kowalczyk får insyn i parets ekonomi hamnar hon i chock och säger att hon aldrig varit med om några som har så mycket obetalda räkningar och inkassoärenden.

Men det finns ljus i tunneln. Sara har ärvt pengar efter sin pappas bortgång till ett värde av 150 000 kronor. Mycket av pengarna har hon redan spenderat och bland annat gett 10 000 kronor var till sina två barn, köpt en bil, en jacka och en chromecast. Kvar har hon cirka 15 000 kronor.

Lyxfällan-paret har nio fordon

På gården står totalt nio fordon, sju bilar och två husvagnar, och när Magdalena Kowalczyk vill att Sara gör sig av med bilen hon köpt för arvspengarna och använder dem till att betala av skulderna så brister det för Sara

– Jag kan inte släppa både bilen och pengarna, då står jag utan bil och kan inte ta mig till jobbet, säger Sara i programmet.

– Nu pratar vi om att det finns pengar på ett konto som vi behöver. Jag ser på dig att det är jobbigt, jag har full respekt för det, men jag är ganska säker på att din pappa skulle vilja att pengarna gick åt till att rädda... säger Magdalena Kowalczyk innan hon blir avbruten av en bedrövad Sara som lämnar inspelningen i tårar.

Sara: ”En svart vägg”

Magdalena Kowalczyk hittar Sara gråtandes vid ett fönster och få henne att förstå vikten av att göra sig av med bilen.

– Jag säger det verkligen med omtanke, men tror du inte att din pappa skulle vilja att de gick till att lösa ett jättestort problem? Vi hjälps åt och tar pengarna och åstadkommer lite mirakel istället. Okej? frågar Magdalena Kowalczyk.

HUNDRTRICK Emma vägrar skriva på – trots skulderna

Sara går till slut med på programledarens krav och förklarar varför hon reagerade med att lämna inspelningen i några sekunder för att återhämta sig.

– När Magda började prata om arvet så kändes det precis som hon skulle ta både arv och bil, även eventuellt husvagn också, och det kändes verkligen som hon förstörde allt för mig då. Det var bara en svart vägg, säger Sara.

LÄS OCKSÅ: Annelie, 53, var orolig för framtiden – fick dubbel triss i barnbarn

Lyxfällan sänds tisdag 25 maj 20.00 på Viaplay, Viafree och TV3.

SENASTE NYTT!