Så mycket tjänar Foodoras chef – 30 gånger mer än matbuden

Hans Skruvfors, foodorabud.

FOTO: Pressbild
Hans Skruvfors, Nordenchef på Foodora, har en månadslön på nästan 30 gånger så mycket som det genomsnittliga matbudet, rapporterar Nyheter24.
Vinhyllan lossnar – ägaren tvingas se på när flaskorna flyger
0:28

Efter reklamen: Vinhyllan lossnar – ägaren tvingas se på när flaskorna flyger

(0:28)

Slå på ljud

Kanske är det inte helt fel att jobba på Foodora ändå – iallafall inte om man är chef. Men som matbud är det tuffare.

Flera företag för hemleverans av mat som opererar i Sverige har fått hård kritik genom åren. Det handlar främst om rapporter om dåliga arbetsvillkor för matbuden. Sydsvenskan rapporterade i oktober 2020 om hur buden hela tiden kontrollerades och blev poängbedömda.

Sedan april 2021 har Foodoras anställda ett kollektivavtal med fackförbundet Transport. Det var det första avtalet i sitt slag att bli klart och reglerar bland annat de anställdas löneökningar, pension och försäkringar. Kollektivavtalet har dock fått kritik och sajten Gigwatch rapporterade tidigare i år att runt hälften av buden fortfarande inte täcks av avtalet. Detta då de är anställda genom sidoföretag som inte omfattas av kollektivavtalet och har sämre arbetsvillkor.

En stadig månadslön

Hans Skruvfors har varit Nordenchef på det tyska matleverantörföretaget sedan 2021 och har redan en stadig lön på 1,5 miljoner kronor om året.

Nyhetssajten Nyheter24 har tagit del av Skatteverkets siffror från förra året som visar att Skruvfors drog in totalt 1 556 791 kronor, vilket ger honom en månadslön på 129 732 kronor. Det är nästan 30 gånger mer än vad det genomsnittliga matbudet tjänar i månaden.

Hans Skruvfors, Foodora.

Hans Skruvfors är Nordenchef på Foodora.

FOTO: Foodora

FOTO: Foodora

FRÅN FÖRSTASIDAN