extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra
TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

Så lever Fredrik Reinfeldt i dag: Separationerna, drömjobbet, barnen

11 nov, 2022 
https://image.hant.se/image-8773938?imageId=8773938&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Daniel Sörensen
Fredrik Reinfeldts nya liv efter separationen – kan få drömjobb
Fredrik Reinfeldt, 57, har fortfarande många järn i elden.
Hänt delger er nu det senaste från ex-statsministerns liv – allt från separationen från Roberta till det aktuella drömjobbet.
Annons
Ulf Kristersson blir vald till statsministerBrand logo
Ulf Kristersson blir vald till statsminister

Täby-sonen styrde Sverige mellan åren 2006 och 2014, då den borgliga alliansen med Moderaterna i spetsen satt på regeringsmakten. Efter att ha förlorat valet 2014 meddelade Fredrik Reinfeldt att han även skulle lämna partipolitiken bakom sig.

Sedan dess har han hunnit med en hel del. Redan i september 2015 publicerades hans första bok, Halvvägs, som handlar om hans år i politiken. Bara ett år senare kom uppföljaren Nya livet. Och visst har det varit ett nytt liv som gällt för Reinfeldt sedan han lämnade det kanske mest ärofyllda jobbet en svensk kan ha.

Separerade från Filippa – träffade Roberta

Fredrik Reinfeldt gifte sig med Filippa Reinfeldt (född Holmberg) 1992. De hade träffats när de båda satt i Moderata ungdomsförbundets styrelse. Efter bröllopet flyttade de till Täby och fick tre barn: Gustaf, 29, Erik, 27, och Ebba, 22.

Filippa Reinfeldt har både eget bolag och sitter som styrelseledamot i flera bolag.
Filippa Reinfeldt har både eget bolag och sitter som styrelseledamot i flera bolag.

Fredrik och Filippa, 55, levde ihop till 2012 då de lämnade in en gemensam skilsmässoansökan som officiellt gick igenom 2013. Två år senare bekräftade han att han träffat en ny kärlek. Roberta Alenius, 44, hade tidigare jobbat som statsministerns presschef och de hade redan känt varandra i många år.

Annons

Roberta och jag är arbetskamrater sedan många år. Det har efter hand gått över i djup vänskap. Vart det för oss nu vet jag inte ännu, men Roberta är en fantastisk kvinna”, skrev han i ett sms till Expressen.

Fredrik Reinfeldt gåendes med Alessia i barnvagnen. Tillsammans med dåvarande flickvännen Roberta Alenius. Paret går på Furillen, Gotland, dit de var bjudna på bröllop.
Fredrik Reinfeldt gåendes med Alessia i barnvagnen. Tillsammans med dåvarande flickvännen Roberta Alenius. Paret går på Furillen, Gotland, dit de var bjudna på bröllop.

I maj 2017 föddes parets dotter Alessia, 5. ”Idag kom hon ut med ett fniss och ett illvrål. Nu håller hon pappas lillfinger och ser lycklig ut. Vi är så tacksamma!”, skrev Roberta på Instagram efter dotterns ankomst.

Men för bara några månader sedan, i augusti, bekräftade Fredrik och Roberta för Expressen att de går åt olika håll i livet efter sju år tillsammans. Detta skrev även Hänt om. I ett sms till Expressen skriver Roberta:

Det stämmer att vi separerat. Vi började som goda vänner, har alltid varit det och kommit fram till att det är det vi ska fortsätta vara”.

Annons

Sommarens stora glädjebesked: Sonen berättar

Av Reinfeldts fyra barn är den äldste sonen, Gustaf, 29, den som synts absolut mest i offentligheten. Han har liksom pappa Fredrik valt den politiska banan. Bland annat har han arbetat som kommunpolitiker i Solna stad, skrivit krönikor för Timbro, Nordens största marknadsliberala tankesmedja samt jobbat både inom Moderaterna och som skribent på Dagens Industri. Nu arbetar han som researcher för Eurasia Group och analyserar amerikansk inrikespolitik.

Dessutom är Gustaf relativt nyförlovad, vilket givetvis är en glädjande nyhet även för Fredrik. I juli visade Gustaf och fästmön Ulla Lovcalic, 27, upp ringarna på Instagram. Förlovningen ägde rum i Kroatien och firades på finrestaurang.

Vi är förlovade! Vi ska gifta oss! Tänk att Ulla är min fästmö”, skriver Gustaf.

Gustaf Reinfeldt med fästmön Ulla Lovcalic under förlovningsresan till Kroatien.
Gustaf Reinfeldt med fästmön Ulla Lovcalic under förlovningsresan till Kroatien.

Erik och Ebba är lite mer privata på sociala medier, men av LinkedIn att döma är 22-åriga Ebba sociopolitisk medlem i Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening. Hon har tidigare jobbat på SEB och på Gröna Lund. Hon är skriven på en adress i Täby, där hon bor med mamma Filippa.

Annons

Erik, 27, bor liksom sin bror, syster och mamma i Täby, dock på en egen adress. Han har tidigare arbetat som lånehandläggare på Enklare och Nordax Bank.

Fredrik Reinfeldt med sina tre äldre barn Gustaf (t.v.), Erik (i mitten) och Ebba (t.h). En dag på Gröna Lund.
Fredrik Reinfeldt med sina tre äldre barn Gustaf (t.v.), Erik (i mitten) och Ebba (t.h). En dag på Gröna Lund.

Oväntade drömjobbet hägrar

På jobbfronten har Fredrik Reinfeldt bland annat arbetat som senior rådgivare åt den internationella finansjätten Bank of America Merrill Lynch, med ansvar för Europa, Mellanöstern och Afrika. Ungefär samtidigt, i skiftet 2016-2017, gjorde han ett kort inhopp som programledare på SVT. Det handlade om programmet Toppmötet, en intervjuserie i fyra delar där han pratade med kända makthavare som han stött på under sin politiska karriär.

Han driver i dag ett eget rådgivnings- och konsultföretag samt håller ledarskapskurser och föreläsningar.

Annons

I oktober 2020 kandiderade den hängivne fotbollssupportern Reinfeldt till att sitta i favoritlaget Djurgårdens IF:s styrelse. Han hade tidigare nominerats, men under årsmötet i oktober valde klubbens medlemmar att inte rösta in honom i styrelsen.

– Det är ett spektakulärt namn och sedan valberedningen kom med informationen om att han var nominerad har det varit lite av två läger. På årsmötet var det en majoritet som valde att inte rösta igenom, sa Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Sportbladet efter beskedet.

Att Fredrik Reinfeldt är ett stort Djurgårds-fan är väldokumenterat. Här poserar han i klubbens klassiskt blårandiga tröja.
Att Fredrik Reinfeldt är ett stort Djurgårds-fan är väldokumenterat. Här poserar han i klubbens klassiskt blårandiga tröja.

Men nu verkar det som att Fredrik Reinfeldt ändå kan få arbeta inom den svenska fotbollsrörelsen. Han är enligt Expressen nämligen en av fyra nominerade kandidater att ta över rollen som ordförande för Svenska Fotbollförbundet, ett minst sagt hedersamt uppdrag.

Annons

Den nuvarande ordföranden, Karl-Erik Nilsson, har haft jobbet i tio år och närmar sig därmed maxgränsen man får sitta, tolv år. Han är därför inte valbar inför valet i vår och måste ersättas. I valberedningens dokument, som Expressen tagit del av, framgår det att det är Stockholmsklubben Brommapojkarna som nominerat Reinfeldt till ordförandejobbet. Nomineringstiden är satt till den 15 januari 2023.

Det återstår alltså att se om Fredrik Reinfeldt får drömjobbet som ordförande i Sveriges största specialidrottsförbund.

FOTO: Lotte Fernvall/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT, Pontus Orre/Aftonbladet/TT, Olle Sporrong/Expressen/TT, Instagram

Annons