Författaren avslöjar – så har du bättre sex efter 50

Francine Russo har nyligen givit ut boken Kärlek efter 50.
I den ger författaren tips på hur man kan få ett bättre sexliv på äldre dar.
Ta ned dina förväntningar", skriver hon.

Du kanske tänker att det bara är yngre människor som idkar samlag? Faktum är att det blir allt vanligare att sexlivet fortsätter även högre upp i åldrarna.

Nyligen kom Francine Russo ut med boken Kärlek efter 50. I den ger hon tips och råd om hur man har bäst har sex när man kommit upp i högre ålder.

Hon ser en ny snabbt växande trend där folk över 60 skaffar nya romanser och relationer. Det är både änkor och frånskilda som hittat gnistan och blivit kära på nytt.

Författaren, Francine Russo, har skrivit boken Kärlek efter 50. FOTO: Facebook/privat

Själva idén kan vara främmande och avskräckande. Det är illa nog att veta att dina föräldrar fortfarande kan ha sex. Men dina mor- och farföräldrar? Nej, otänkbart. Eller är det verkligen det?

Enligt Francine Russo har 67 procent av de som är mellan 55-64 och frånskilda gift om sig, och hälften av de som är 65 eller äldre har också gift om sig.

Med andra ord: Miljoner människor där ute som kommit upp i åren har ett aktivt sexliv nu förtiden.

VA? Det här ökar risken för demens med över 90 procent

Författaren: Det här måste du göra

Många av oss lever längre och överlever våra partner eller äktenskap. Då är idén om bra sex för äldre centralt. Men hur ska man göra för att få till bra sex om man är över 60 och kroppen förändrats?

I en text av Francine Russo som publicerats på the Dailymail kommer författaren med lite tips.

För att du ska ha bättre sex måste du ta ned dina förväntningar. Du kan inte förvänta dig att äldre kroppar ska agera på samma sätt som yngre.”

Ett annat knep är att prata med varandra.

Är du kvinna och orolig över att det ska göra ont, och är du man och orolig över att förlora erektionen, så måste du och din partner lösa detta tillsammans. Berättar för varandra vad ni kan eller inte. Nyckeln är att prata.

”Du kan bli förvånad av vad som är erotiskt”

Säg aldrig vad din partner gör för fel, fråga i stället hur hen vill ha det. Ursäkter och bra sex hör inte ihop, menar Francine.

Öppna dig själv för nya möjligheter och förnimmelser. Efter dina årtionden kommer du troligen att bli mer självsäker, bekvämare vid att avslöja dig själv och vara nära någon annan. Experimentera med känslor över hela kroppen, platser du vanligtvis inte tänker på som sexuella: din rygg, knäna, tårna. Du kan bli förvånad över vad du tycker är erotiskt.

Scandinav

Justem Johnsson/Scandinav

LÄS OCKSÅ: Trebarnsmamman Betty död bara timmar efter befarad panikattack

LÄS OCKSÅ: 7-barnsmamman får elaka kommentarer från främlingar: ”Är alla dina”

FOTO: Maskot/TT/Facebook/privat

SENASTE NYTT!