Robert Durst misstänkts ha mördat sin första fru 1982 – nu åtalas han

Robert Durst

Den 78-årige miljardären Robert Durst dömdes i september till skyldig för att ha mördat sin bästa vän – år 2000.
Nu anklagas han också för mordet på sin första fru som försvann spårlöst 1982.
Han riskerar att få tillbringa resten av sitt liv i fängelse.

I september dömdes den 78 år gamle fastighetsmiljardären Robert Durst som skyldig till mordet på sin vän Susan Berman i december 2000. Nu står de även klart att han anklagas för mordet på sin första fru som försvann 1982 och som aldrig har hittats. Detta slår tidningen People fast.

Den 78-årige Robert Durst blev känd världens över genom HBO:s dokumentärserie The jinx som handlade om honom. Dagen innan det sista avsnittet av serien skulle sändas greps han. Anledningen till gripandet var att dokumentärfilmarna spelat in honom under ett toalett besök då han trodde att mikrofonen var av. Han ska bland annat ha sagt ”Vad i helvete gjorde jag?” och ”Dödade alla såklart”. Han har dock hävdat att hans ord i dokumentären är feltolkade.

Stor ilska mot Zlatan – rasar efter våldsamma beteendet

Friades för mordet på grannen

Juryn i Los Angeles dömde den 18 september i år Robert Durst skyldig till att ha mördat sin bästa vän och författaren Susan Berman i december år 2000. Hon hittades ihjälskjuten i sitt hem i Beverly Hills.

Motivet till mordet ska enligt åklagaren ha varit att Susan Berman kände till detaljer om Dursts frus försvinnande i januari 1982. Hans första hustru, den 29-åriga Kathie McCormack Durst, försvann spårlöst och kroppen har aldrig hittats. Även om man misstänkt att maken hade mördat henne har han aldrig kunnat ställas inför rätta.

Då man inte har kunnat hitta kroppen dödförklarades Kathie McComack Durst 2017. Enligt åklagaren gav vännen Susan Berman miljardären ett falsk alibi i samband med fruns försvinnande.

Robert Durst har också tidigare frikänts för ett mord på Morris Black som var hans granne. Durst hävdade då att han dödat grannen under ett slagsmål i självförsvar. Han fälldes dock senare för att ha undanröjt bevis efter att ha styckat kroppen.

Nya tvisten – efter morddomen

Omständigheterna krig de tre olika fallen har fått stor uppmärksamhet medialt, speciellt när Robert Durst friades för mordet på grannen 2003.

Men i mars förra året inleddes rättegången mot Robert Durst som då stod åtalad för mordet på vännen Susan Berman. Man fick dock pausa rättegången på grund av pandemin. Den återupptogs i maj och hela tiden har miljardären nekat till mordanklagelserna.

Men i september hade juryn i Kalifornien bestämt sig för att döma Robert Durst som skyldig och han riskerar livstids fängelse.

Nu kommer nästa tvist i historien. I veckan har myndigheter i New York anklagat den dömde mördaren för mordet på hans första fru Kathie McCormack Dursts, detta bekräftar People.

Utredaren Joseph Becerra från New York State Police, i Westchester County, lämnade in anklagelserna mot Durst i stadsdomstolen i Lewisboro.

LÄS OCKSÅ: Anna, 28, död i bilolycka – pojkvännen Greg var på väg att fria

LÄS OCKSÅ: Mamman Marrisha, 27, dog innan hon hann hålla sin nyfödda lilla son

FOTO: Shutterstock Editorial/Polaris/TT/Gerardo Somoza

SENASTE NYTT!