Rekordmamma födde tio barn samtidigt (?) – trodde hon väntade åtta

Gosiame Thamara Sithole

För drygt en månad sedan slog Halima Cisse rekord när hon födde nio barn på en och samma gång.
Nu hävdar Gosiame Thamara Sithole att det blivit slaget och att hon fött tio barn.
– Jag är glad. Jag är känslosam. Jag saknar ord, säger pappan Tebogo Tsotetsi.

Halima Cisse från Mali födde nio barn för drygt en månad sedan och slog världsrekord. Nu hävdar Gosiame Thamara Sithole, 37, från Sydafrika, att hon fött tio barn.

Via kejsarsnitt såg sju pojkar och tre flickor för första gången världens ljus på ett sjukhus i Pretoria sent på måndagskvällen.

Rekordfödseln kom oväntat, då Gosiame Thamara Sithole trodde att hon ”bara” skulle föda åtta barn. Det skriver sydafrianska nyhetssajten IOL.

Gosiame Thamara Sithole och maken Tebogo Tsotetsi har sedan tidigare tvillingar, vilket betyder att de nu har tolv barn tillsammans.

BEBISREKORD 25-åringen trodde hon skulle föda sju barn – läkarna missade två

Tebogo Tsotetsis glädje: ”Jag är glad”

Efter förlossningen pratade maken Tebogo Tsotetsi med media. Han gav ett något chockartat intryck, vilket är förståeligt sett till situationen.

– Hon var sju månader och sju dagar gången. Jag är glad. Jag är känslosam. Jag saknar ord, sa han enligt IOL.

Vid födsel av många barn är det vanligt att IVF-behandling förekommer. Men enligt Gosiame Thamara Sithole har allt i det här fallet skett på naturlig väg.

Graviditeten var tuff. Gosiame Thamara Sithole ska ha varit väldigt illamående och drabbats av kraftig benvärk när magen växte sig allt större.

Gosiame Thamara Sithole

Gosiame Thamara Sithole och maken Tebogo Tsotetsi trodde de väntade sex barn.

Youtube

Barnens hälsoläge oklart

Tebogo Tsotetsi var skeptisk när det berättades att paret skulle få åtta barn, en chock som förstärktes när det sedan kom ut tio.

– Men när jag fick reda på att såna här saker händer, och jag såg min frus patientjournal, blev jag exalterad. Jag kan inte bärga mig innan jag får hålla dem i mina armar, sa han.

Daily Mail rapporterar dock att förlossningen är aningen oklar och sydafrikanska myndigheter arbetar just nu för att säkra bevis på att den faktiskt har ägt rumt. Det är heller inte känt vilket sjukhus hon är eller har varit inlagd på.

Att vara med om en så stor förlossning är alarmerande för både mamman och barnen. Hälsoläget kring de eventuellt tio barnen är oklart.

Gosiame Thamara Sithole

Gosiame Thamara Sithole upplevde kraftiga bensmärtor under graviditeten.

Youtube

LÄS OCKSÅ: Paret fick 20 barn (!) på ETT år – nu vill de ha 100

LÄS OCKSÅ: Barnstjärnan Kevin Clark plötsligt död – Jack Black i sorg

Foto: Youtube

SENASTE NYTT!