Regeringens nya besked efter hårda kritiken – elstöd till hela Sverige

Ebba Busch

Under en pressträff på måndagen valde regeringen att presentera ett nytt elstöd.
– Regeringens absoluta prioritet är att ta Sverige igenom energikrisen och fatta kloka beslut på både kort och lång sikt, säger Ebba Busch (KD) på pressträffen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ebba Busch (KD) ”Jag lider med alla företagare”
0:37

Efter reklamen: Ebba Busch (KD) ”Jag lider med alla företagare”

(0:37)

Slå på ljud

Efter valet har de höga elpriserna varit en stor politisk fråga. Under måndagen höll energi- och näringsminister Ebba Busch en pressträff om nya elstöd till svenskarna.

Tidigare har man presenterat ett förslag om elstöd som endast omfattar södra Sverige, något som har fått hård kritik. Men under pressträffen fick alla svenskar ett nytt, kanske glädjande besked, då rubriken på själva pressträffen var ”Nytt elstöd till hushåll i hela Sverige”.

– Regeringens absoluta prioritet är att ta Sverige igenom energikrisen och fatta kloka beslut på både kort och lång sikt, säger Ebba Busch (KD) på pressträffen och fortsätter:

– Så till dagens nyhet som handlar om att regeringen i dag ämnar ta beslut om ett nytt elstöd till hushåll i hela Sverige. Mot bakgrunden som jag gett kommer vi att ge ett uppdrag om ett utökat elstöd som riktas till hushåll i hela landet, alltså alla fyra elprisområden.

Ebba Busch sa också under pressträffen att det är viktigt att Sverige kommer ur denna sårbara situation och att det är viktigt att ”kraftsamla”, ”spara” och ”stötta”.

FOTO: Janerik Henriksson /TT

FRÅN FÖRSTASIDAN