lyxsemester

Rebecca, 44, hade bokat sitt drömboende utomlands – blev en mardröm

Rebecca, 44, hade bokat sitt drömboende utomlands – blev en mardröm.

FOTO: SWNS
Mamman Rebecca hade lyckats hyra en lyxig semestervilla i Frankrike för sig själv och sin familj.
Men drömresan blev snabbt en mardröm – hon hade blivit blåst.
– Han blockerade mig på Facebook, säger hon till MEN.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kvinna blir attackerad av hungriga måsar
0:27

Efter reklamen: Kvinna blir attackerad av hungriga måsar

(0:27)

Slå på ljud

Rebecca Webster, 44, letade efter en tillgänglig villa i Bergerac, Frankrike, där hennes familj kunde bo i två veckor under sommarlovet. Hon var dessutom i behov av ett hus som var rullstolsanpassat, eftersom hon har ett rörelsehinder.

Till slut lyckades Rebecca, som bor i engelska Coventry, komma över en fyrarumsvilla med en hiss till poolen, ett våtrum, rampar och gott om utomhusutrymme.

Hon kontaktade den påstådda ägaren och kände sig säker på att han var genuin och äkta då de pratade länge över telefon. Mannen nämnde att hemmet var anpassat för hans mamma som har multipel skleros - en livslång sjukdom som påverkar hjärnan och nerverna.

– Jag kontaktade honom för att fråga vilka veckor som var tillgängliga och han sa att jag kunde boka det för juli. Innan vi bokade pratade jag med honom i telefon, vi diskuterade min funktionsnedsättning, hur tillgänglig villan var och jag frågade om restaurangerna i närheten – han sålde verkligen in det på mig, säger hon till Manchester Evening News.

Rebecca med sin make och sin son.

Rebecca med sin make och sin son.

FOTO: SWNS

Betalade tusentals kronor

Rebecca gjorde en insättning på över 5 000 kronor (370 pund) till honom via sin bank och såg fram emot semestern i juli 2023.

Men en vecka senare fick hon sig en ordentlig chock!

Rebecca såg nämligen ett inlägg på Facebook som pekade ut den påstådda ägaren som en bedragare. Det stod att han inte ägde villan som han hyrde ut på nätet.

Efter att ha konfronterat honom och inte fått något svar krävde Rebecca en återbetalning, men kunde inte få tag på säljaren. Rebecca tvingades avboka familjesemestern och fick aldrig tillbaka sina pengar.

Rebecca och familjen fick ställa in semestern.

Rebecca och familjen fick ställa in semestern.

FOTO: SWNS

– Efter att ha skickat över insättningen såg jag rykten på Facebook om att han var en bedragare och jag kontaktade honom för att förklara vad som pågick, säger Rebecca och fortsätter:

– Han blockerade mig på Facebook och mina mejl slutade att skickas till honom.

En minst sagt otroligt tråkig situation för Rebecca, hennes man och parets son.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN