Reaktionerna efter barnsjuksköterskan Johans ord i Nyhetsmorgon

Under måndagsmorgonen besökte barnsjuksköterskan Johan Holmgren Nyhetsmorgon för att prata potträning.
Det verkade vara ett populärt ämne och många tittarfrågor kom in. Efter inslaget var det också en hel del reaktioner från tittare – och flera hyllade intervjun.
0:30

Efter reklamen: Hannah vägde 325g – kan vara det minsta barnet på 20 år

(0:30)

Att lära sitt barn att vänja sig av med blöja och istället börja gå på pottan kan vara en utmaning för många föräldrar.

Därför var barnsjuksköterskan Johan Holmgren under måndagsmorgonen inbjuden till Nyhetsmorgon för att prata om just potträning och ge tips samt svara på frågor från föräldrar ute i landet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Experten: ”Kan lära ett nyfött barn att till exempel kissa i handfatet”

Programledaren Soraya Lavasani påpekade att potträning kan vara utmanande för många föräldrar och frågade hur man egentligen ska tänka.

Barnsjuksköterskan Johan Holmgren svarade att tid är a och o när det kommer till att börja vänja sig av med blöjan.

Något som fick programledaren Martin Järborg att ställa frågan när det är dags att börja träna sitt barn att gå på pottan.

– Antingen så börjar man aldrig med blöjan. För det går faktiskt också. Man kan lära det alldeles nyfödda barnet att till exempel kissa i handfatet eller på toaletten. Men då får man ju hålla barnen och sen får man lära sig att se barnets signaler, det funkar, svarar Johan och fortsätter:

– Man kan istället ta till blöjan och någonstans där vid ett och ett halvt till två års ålder kan det vara dags att avveckla blöjan.

Föräldrarnas stora oro efter orden om krig på populära appen

Blandade reaktionerna efter inslaget i Nyhetsmorgon

Johan Holmgren fortsatte att berätta om olika knep man kan ta till när man ska sluta med blöja, som exempelvis att det är bra att vara hemma i den egna miljön i hemmet där man bor.

Han berättade också att det är bra att ta med barnet in på toaletten så att det kan se hur vuxna gör och ta efter det beteendet.

Senare i programmet kom han tillbaka för att svara på frågor från tittarna. Och just potträning visade sig vara ett populärt ämne för mängder av frågor hade kommit in till Nyhetsmorgon.

Efter programmet var det flera som reagerade på inslaget med barnsjuksköterskan. Det var många som uppskattade hans ord i tv-rutan.

Sååå jäkla bra intervju. Att han tar upp alla möjligheter. Till och med att de går att börja med nyfödd. Gött.”, skriver en person i Nyhetsmorgons kommentarsfält.

”Så bra intervju! Satte andra barnet från ca 5 månader på pottan efter varje måltid och sovning och ofta blev de något. Många dagar kunde han ha samma blöja en hel dag, eftersom han inte behövde kissa i den, bra för miljö, plånbok och hans hud.”, skriver en annan efter tipsen.

Men det fanns också de tittare som var av andra åsikter och inte höll med om att tid är a och o.

Den får ta o lära sej att gå på toa på egen hand helt enkelt, jag tänker inte sitta o potträna”, skriver en person i kommentarsfältet och får medhåll:

”Lättja bland föräldrarna! Smidigare med blöjor.. Tyvärr”, skriver en annan.

LÄS OCKSÅ: Här räddar polisen nyfödda bebisen – efter pappans kidnappning

LÄS OCKSÅ: Pappan Kim, 41, drabbad av ALS – kan dö närsomhelst

FOTO:TV4/Nyhetsmorgon

SENASTE NYTT!