programledare

Radioprofilen dog mitt i sändningen: ”Vi är förkrossade”

Tim Gough dog mitt i sändning. Radioprofilen blev 55 år.

FOTO: Gen X Radio Suffolk/pressbild
Plötsligt tystnade musiken och programledaren kom aldrig tillbaka i sändningen.
Nu sörjer hela Storbritannien morgonshowprofilen Tim Gough, 55, som dog under måndagsmorgonen.
Wasas systerfartyg "Äpplet" funnet i Östersjön
0:38

Efter reklamen: Wasas systerfartyg "Äpplet" funnet i Östersjön

(0:38)

Slå på ljud

Queen-sångaren Freddie Mercury är berömd för de bevingade orden ”the show must go on”.

När den brittiska radiostationen GenX sände ut sin morgonshow under måndagen tystnade plötsligt musiken mitt i en låt. Förvånade lyssnare undrade sannolikt vad som hände – några minuter senare startades musiken igen och showen fortsatte. Utan sin programledare.

Independent skriver att den folkkäre radioprofilen Tim Gough, 55, fick en hjärtattack i sitt hem medan han sände frukostprogrammet. Tystnaden en dryg timme in i programmet förklaras troligtvis att det var då som Gough fick sin attack och sedermera dog.

Det är med stor sorg som jag måste informera om att vår nära vän och programledaren Tim Gough avled i morse när han ledde sitt program”, skriver GenX på Twitter.

”Tim var varm och rolig”

Radiokanalens vd, James Hazell, är en nära vän till Gough. Till Independent säger han att han känner en stor saknad till sin kollega och kamrat.

– Att känna Tim personligen, som jag gjorde i över 30 år, var att känna en varm, omtänksam och rolig kille som jag och min familj älskade. Vi är förkrossade av den här nyheten, säger han.

FOTO: Gen X Radio Suffolk/pressbild

FRÅN FÖRSTASIDAN