Radioprofilen bjöd på kissdrinkar under frukosten: ”Väldigt gott”

Bjöd på cocktails – med urin.

Vissa håller hårt på sina frukostrutiner – andra är mer gränslösa.
Mitt under livesändningen av morgonradion ”Gott snack” dracks det nämligen cocktails med en speciell ingrediens.
I drinken fanns programledarnas egna kiss.
– Det var väldigt, väldigt gott, säger Fredrik Söderholm till Hänt.

Under fredagsmorgonen bjöd morgonradioprogrammet ”Gott snack”, med radioprofilen Fredrik Söderholm i spetsen, på ovanlig underhållning.

Under sändningen bjöds nämligen en bartender in för att blanda drinkar till deltagarna. Men drinkarna innehöll en speciell tvist – programledarnas egna kiss.

”Gränslös morgonradio”

Morgonshowen ”Gott snack” är ett lyssnarfinansierat radioprogram som sänds i två timmar varje vardagsmorgon. Under morgonen bjuds lyssnarna på en rejäl blandning på gäster, olika upptåg – och ibland, som under fredagsmorgonen, på kulinariska äventyr.

Programmet leds av radioprofilen Fredrik Söderholm, med sin ständiga side-kick, Jesper Ekstedt. Själva beskriver de sitt program för ”gränslös morgonradio”.

I dag skulle drinkar smaktestas av programledarna. Radioprogrammet hade bjudit in bartendern Alexander Mannerfors, som fick äran att skaka ihop tre olika drinkar. Med den speciella – och ovanliga – cocktailingrediensen urin.

Tre drinkar – med en väldigt speciell ingrediens.

Foto: INSTAGRAM

Programledaren Fredrik Söderholm fick idén till de speciella drinkarna från sin före detta kollega och vän Bobbe Nordfeldt, som driver podden ”Recensörerna”, tillsammans med ”PO” Strömberg.

”Smakförhöjare i drinkar”

– Jag såg det här på Bobbe Nordfeldts instagram-story. Vi är gamla kollegor från tv-branschen, förklarar Fredrik Söderholm till Hänt.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

– Detta kanske är en ny trend, tänkte jag då. Folk har ju länge hållit på med urin, men främst i sexuella sammanhang. Men att det ska användas som en smakförhöjare i drinkar var nytt för mig, fortsätter programledaren.

Alla som ville smaka på drinkarna fick kissa i varsitt litet glas. Ingrediensen blandades sedan ihop av bartendern. Sedan var det smakdags, som gick ut i direktsändning. I studion var konsensus att sältan från urinen förhöjde smaken.

SKRÄCKEN Dagisfröken gömde 26 barn bakom hemlig vägg

”Var inte rädda för att testa nya grejer”

– Det var ju väldigt, väldigt gott. Det var liksom lite sälta. Bartendern sa att man använder sälta för att förhöja en smaken i drinkar.

– Man har ju tidigare arbetat med fett i drinkar. Allt som är smakbärare kan lyfta andra smaker. Så det är ju egentligen inget konstigt, säger Fredrik Söderholm.

Eftersom de drack sitt eget urin, var inte deltagarna speciellt oroliga för sjukdomar. Dessutom var kisset färskt. Så inga bakterier hade hunnit bildas, berättar programledare Fredrik Söderholm.

”Folk har ju länge hållit på med urin, men främst i sexuella sammanhang. Men att det ska användas som en smakförhöjare i drinkar var nytt för mig”, säger programledaren för ”Gott Snack”, Fredrik Söderholm.

WIXTRÖM PETER/Aftonbladet

– Var inte rädda för att testa nya grejer. Det är det livet handlar om, tillägger programledaren Fredrik Söderholm.

SÅ GÖR DU EGNA KISS-DRINKAR

Radioprogrammet bjöd lyssnarna på att följa med på smakupplevelsen med ”kissdrinkar”. Här kommer tre drinkrecept – om man nu skulle vilja göra egna.

1. PEEGRONI

En tvist på den klassiska cocktailen Negroni . Endast tre ingredienser i det traditionella receptet – men en fjärde är välkommen om man vill vara lite äventyrlig.

Vad du behöver:

 • GIN – 2 CL
 • RÖD VERMOUTH – 2 CL
 • CAMPARI BITTER – 2 CL
 • URIN – 2 CL

Så blandar du:En ”Negroni” kan göras på många olika vis. Men allra lättast är att blanda drinken direkt i ett kylt glas utan fot. Ta fram ditt glas. Häll i is. Häll sedan i varje ingrediensen direkt i glaset. Rör om. Garnera med en apelsinzest.

2. GIN SIMMONS

Även detta en variant på en klassisk ”sour”-drink. Med ett namn som anspelar på basisten Gene Simmons i rockbandet KISS.Vad du behöver:

 • GIN – 5 CL
 • SOCKERLAG – 2 CL
 • PRESSAD CITRONSAFT – 3 CL
 • URIN – 2 till 4 CL

Så blandar du:

Ta fram en shaker. Häll sedan i is och dina ingredienser. Skaka om. Sila sedan ut isflisorna som bildas. Du vill inte att drinker blir vattnig. Servera i ett kort glas, utan fot. Citronskiva, eller citronzest som garnering.

OBS: Ingen äggvita. Vi vill undvika att skummet som bildas av äggvitan smaksätts av urin.

3. You're In Collins

En Tom Collins, med tvist. Även denna byggd på en klassiker.

Vad du behöver:

 • GIN – 5 CL
 • SOCKERLAG – 2 CL
 • PRESSAD CITRONSAFT – 3 CL
 • SODAVATTEN – EFTER SMAK
 • URIN – 2 till 4 CL

Så blandar du:

Snarlikt upplägg som vid en ”sour”-drink. Men du serverar i ett högt glas, som du sedan toppar med sodavatten. Mängd efter smak.

OBS: Hänt tar inte ansvar för smakupplevelse, eller urinets kvalité.

LÄS OCKSÅ: Journalistens egna ord om sex-intervjun: ”Svårt att koncentrera sig”

LÄS OCKSÅ: Villa Kassman: Duons hemliga plan för slottet på Storholmen

FOTO: INSTAGRAM, WIXTRÖM PETER/Aftonbladet, Yoshiyuki Hasegawa