vladimir putin

Putins nya lockbete för att motivera soldaterna: ”Fri tillgång"

Vladimir Putin och spermier i mikroskop.

FOTO: TT
Vladimir Putin har ett nytt udda lockbete till sina soldater som krigar i Ukraina.
Efter draget med cirkusartister och operasångare ska han motivera dem med något så underligt som spermier.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Världsledarnas hån mot Putin ”Ska vi ta av oss kläderna?”
0:40

Efter reklamen: Världsledarnas hån mot Putin ”Ska vi ta av oss kläderna?”

(0:40)

Slå på ljud

Rysslands president Vladimir Putin har tidigare tagit till udda metoder för att motivera sina stridande soldater i Ukraina.

Lockade med cirkusartister och operasångare

I mitten av december skickade han flera musiker, skådespelare, operasångare och cirkusartister till fronten för att höja moralen hos soldaterna. Detta efter att ha inspirerats av de 2 000 underhållare som tjänstgjorde i den sovjetiska armén under andra världskriget, skriver oberoende The Moscow Times.

En skådespelerska som håller i gnistrande pinnar under en rysk militärparad.

En skådespelerska under en rysk militärparad.

FOTO: TT

Det är oklart om draget höjde moralen hos soldaterna som främst oroar sig för alla dödsfall, dåligt ledarskap och brist på utrustning och ammunition. Det är oklart hur många ryska soldater som har dött sedan krigets början men enligt den amerikanska militärchefen Mark Milley kan det vara över 100 000.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Putins nya vapen – spermier

Nu tar Putin till ett nytt vapen i sitt mål att motivera soldaterna.

Alla som krigar för Ryssland i Ukraina erbjuds nu att få frysa ner sina spermier och förvara dem utan kostnad, det rapporterar CNN med hänvisning till uppgifter i rysk media.

– Familjerna till de som blivit inkallade till militärtjänst kommer som en del av den partiella mobiliseringen att få fri tillgång till fertilitetsbehandling och lagring av biomaterial i en spermabank, säger Igor Trunov, ordförande för det ryska juristförbundet, enligt ryska nyhetsbyrån Tass.

Beslutet gäller fram till 2024

Beslutet gäller fram till 2024 vilket kan tolkas som att Putin planerar att ha soldater i Ukraina i flera år framöver.

– Ryska Federationens hälsoministerium har beslutat att det är möjligt att använda pengar från den federala budgeten för att finansiera avgiftsfritt bevarande och lagring av könsceller (spermier) för medborgare som mobiliserats till den särskilda operationen 2022-2024, säger Igor Trunov.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN