vladimir putin

Putins hemliga mamma död – blev 97 år: ”Min dröm...”

Vera Putina, Vladimir Putins hemliga mamma, har dött 97 år gammal.

FOTO: RUSTAVI 2/TT
Hon har i årtionden påstått att hon är Vladimir Putins mamma.
Nu är Vera Putina död – hon blev 97 år gammal.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Valdimir Putin: ”Civilisationen står vid en avgörande vändpunkt”
1:06

Efter reklamen: Valdimir Putin: ”Civilisationen står vid en avgörande vändpunkt”

(1:06)

Slå på ljud

Vera Putina menar att hon blev gravid efter en affär med en gift man och uppfostrade sedan pojken fram till tioårsåldern innan han gavs bort till sina morföräldrar i Ryssland.

Pojken är Vladimir Putin, påstår hon.

Till den ryske presidentens förtret har Vera Putina, från georgiska staden Metekhi, hävdat att hon är presidentens biologiska mamma och dessutom berättat om Putins traumatiska barndom som präglades av övergrepp från styvfadern Georgi.

Vera Putina påstår att hon är Vladimir Putins biologiska mamma.

Registrerad i Georgien

Vera har också delat bilder på en pojke, som hon gav smeknamnet ”Vova”, som är kusligt lik Putin och berättat om sorgen över att presidenten inte vill erkänna henne som mamma.

Påstående har varit omtvistade. Enligt den officiella versionen är Vladimir Putin född 1952 i Leningrad – nuvarande St. Petersburg – med pappa Vladimir Sr och Maria Shelomova samt bröderna Albert (född på 1930-talet) och Viktor (född 1940) som båda dog kort efter födseln.

Men det finns vissa hål i den officiella versionen som stöder Vera Putinas historia. Dessutom har georgiska journalister tidigare grävt fram att det fanns en Vladimir Putin registrerad på en skola i Metehki, Georgien, från 1959 till 1960.

En ung Vladimir Putin.

Vera Putinas drömmar

Till The Sun har Putins hemliga mamma tidigare sagt:

– Jag ser honom ofta i mina drömmar, men han vill inte prata med mig. I drömmarna är han upprörd över det jag gjorde, han kan inte förlåta mig.

– Min dröm är att träffa och prata med ”Vova”, minst en gång, innan jag dör.

Men så blev det inte.

Enligt flera medier har nu Vera Putina dött av ålderdom i den georgiska huvudstaden Tblisi och begravdes i sin hemstad Metekhi i tisdags och blev 97 år gammal.

FOTO: RUSTAVI 2/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN