TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Putins guddotter flyr Ryssland efter polisrazzia – dramatiska bilder visar

27 okt, 2022 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Ksenia Sobchak, 40, flyr Ryssland.
Putins guddotter och Playboy-modellen Ksenia Sobchak har fångats på dramatiska bilder när hon flyr Ryssland.
– Vissa åtgärder kan tas, säger Darius Jauniškis, chefen för den litauiska säkerhetsdepartementet.
Annons
Polisbilen klyvs i mitten efter otäcka kraschenBrand logo
Polisbilen klyvs i mitten efter otäcka kraschen

Vladimir Putins, 70, guddotter Ksenia Sobchak, 40, har fångats på dramatiska övervakningsbilder när hon flyr sitt hemland Den 40-åriga kvinnan har kallats för ”Rysslands Paris Hilton”, är till vardags en tv-profil i hemlandet och är en tidigare Playboy-modell.

Men nu har rafflande bilder spridits på hur den 40-åriga guddottern flyr till väst, via Litauen. Endast timmar innan hade rysk polis genomsökt hennes lyxiga bostad utanför Moskva, rapporterar den brittiska tabloiden Daily Star.

Putins guddotter Ksenia Sobchak, 40.

Flyr till NATO-landet – efter polisrazzia

Playboy-modellens relation till Putin har varit skakig. 2018 ställde hon upp i presidentvalet – mot sin krigshetsande gudfar. I valet kom Ksenia Sobchak på fjärde plats. Sin kandidatur kanske kostade mer än det smakade.

Annons

För i dag har hon valt att fly sitt hemland. På uppseendeväckande övervakningsbilder syns modellen gå över gränsen från den ryska satellitstaten Belarus, till NATO- och EU-landet Litauen.

Flyr landet efter polisrazzia.

Uppfattas inte som ett hot

Enligt övervakningsbilderna flydde Ksenia Sobchak under onsdagen, den 26 oktober. Hon gick över gränsen 13:32 enligt uppgifter till Daily Star. Hon går över gränsen med en man som ännu inte är identifierad. Båda bär keps i bilderna.

I klippet hör man en manlig tulltjänsteman fråga: ”Var ska ni åka?”.

Ksenia Sobchak svarar då kort med: ”Litauen”.

Chefen för den litauiska säkerhetsdepartementet, Darius Jauniškis, meddelade radiokanalen Zhinyu Radijas att Ksenia Sobchak kom in i landet på ett Israeliskt pass och fick visum för 90 dagar.

– Vi har inte fått någon information att hon skulle uppfattas som ett hot. Men vi är givetvis redo att vissa åtgärder kan tas, säger Darius Jauniškis.

Foto: AP

Annons