Putins dödsfiende Bill Browder avslöjar: ”Psykopat sedan barndomen”

Putins dödsfiende Bill Browder avslöjar: ”Psykopat sedan barndomen”.

Foto: TT
Putins dödsfiende ger den ryska presidenten en riktig känga:
– Han har varit en psykopat sedan barndomen, säger den amerikanska affärsmannen Bill Browder, enligt Daily Star.
Världsledarnas hån mot Putin ”Ska vi ta av oss kläderna?”
0:40

Efter reklamen: Världsledarnas hån mot Putin ”Ska vi ta av oss kläderna?”

(0:40)

Slå på ljud

Den amerikanska miljardären Bill Browder, 58, byggde sin förmögenhet genom att investera i Ryssland efter att Sovjetunionen föll. 1997 var hans fond den mest lönsamma i världen och värderades till fyra miljarder. I dag jagas han av ryska myndigheter – och har ett personligt krig med Vladimir Putin, 69.

I Ryssland räknas Bill Browder som ett ”Hot mot rikets säkerhet” och återfinns på landets svarta lista. Hans företag fick påhälsning av rysk polis. Bill Browder med kollegor tvingades fly landet för sina liv.

I Ryssland anklagas Bill Browder för att ha smitit från skatten. En blyg skatteskuld på 1,4 miljarder skulle den amerikanska affärsmannen byggt upp, enligt ryska myndigheter.

I Ryssland anses den amerikanska affärsmannen vara ett: ”Hot mot rikets säkerhet”. Trots det ger sig Bill Browder på Putin igen: ”Putin är sjuk”.

Foto: CNP

Putin bad Trump lämna ut Browder

En skatteskuld som Bill Browder själv menar kommer från Putins personliga agg mot honom själv. Affärsmannen får inte längre åka in i Ryssland.

Under ett toppmöte 2018, mellan den dåvarande amerikanska presidenten Donald Trump och Putin, krävde den ryska presidenten att USA skulle lämna ut Bill Browder. I gengäld skulle USA få förhöra tolv ryska underrättelseagenter.

Enligt norska Dagbladet övervägde Trump erbjudandet från Putin. Tidningen beskriver att Trump ansåg att erbjudandet var ”otroligt”.

”Stals av oligarker”

Men Browder bytte snabbt sitt medborgarskap till ett brittiskt och kom undan både Trump och Putin, något Hänt tidigare har skrivit om.

– Det var inte idealistiskt motiverat, utan ekonomiskt. Företagen jag investerade i stals av oligarker. Ett företag som borde ha tjänat en miljard dollar, tjänade ingenting och allt gick ut genom bakdörren, säger Bill Browder i en uppmärksammad intervju till Dagbladet.

Bill Browder: ”Putin är sjuk”

Affärsmannen har trots hoten inte gått under jorden. Istället ger han sig på Putin med full kraft – denna gång från Storbritannien. Enligt den brittiska tabloiden Daily Star så menar den amerikanska affärsmannen att Putin är psykotisk.

– Putin är sjuk. Men inte på det sätt folk tror att Putin är sjuk på. Putin är sjuk i huvudet. Men det har han alltid varit. Han har varit en psykopat sedan barndomen, säger den amerikanska affärsmannen Bill Browder.

– Putins sjukdom gör att han helt saknar empati, samvete eller känslor till andra människor, fortsätter affärsmannen som i flera decennium arbetat i Ryssland.

”Putins sjukdom gör att han helt saknar empati”, säger Bill Browder.

Foto: RIA Novosti

Foto: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN