vladimir putin

Putin dricker medicin-cocktail för att överleva – döljer flera dödliga sjukdomar

Vladimir Putin ser ledsen ut.

FOTO: MIKHAIL METZEL/KREMLIN POOL/SPUTNIK/TT
Vladimir Putin, 70, är dödligt sjuk i cancer.
Läckta spiondokument menar att presidenten tvingas ta mängder av psykofarmaka för att dölja sina symtom.
– Han är galen på riktigt. Han har verkligen tappat fattning, säger en källa.
Ryska piloten träffas – skjuter ut sig från stridsplanet
0:32

Efter reklamen: Ryska piloten träffas – skjuter ut sig från stridsplanet

(0:32)

Slå på ljud

Enligt uppgifter till The Sun gör Vladimir Putin, 70, allt för att dölja sina sjukdomsbesvär. Källor inifrån ryska Kreml säger att presidenten överdoserar på psykofarmaka för att klara av att dölja sitt tillstånd.

Det har länge spekulerats kring vilka sjukdomar Putin lider av och källor står fortsatt fast att han är döende i bukspottkörtelcancer och lider av Parkinson. Sir Richard Dearlove, tidigare chef för den amerikanska underrättelsetjänsten MI-6 har upprepade gånger sagt att Rysslands president inte överlever till 2023.

Enligt läkta dokument som The Sun tagit del av får den ryska diktatorn en ”superhemlig stimulerande substans” som tagits fram för honom personligen. Medicinen ska ge presidenten en extra energikick för att han under offentliga framträdanden ska kunna dölja sina svårigheter.

”Putin är livrädd”

Flera källor som The Sun har talat med säger att Putin snart är utom räddning – så väl psykiskt som fysiskt.

– Han är galen på riktigt. Han har verkligen tappat fattning. Han är i ett illustrerat tillstånd när han överdoserar på psykofarmaka som pumpas in i honom, säger en källa från den ryska underrättelsetjänsten.

Medicinen han får liknas vid preparatet Meldonium som används som prestationshöjare, men Putins droger har en extra effekt som ska verka till hans fördel.

– Man har adderat en komponent till drogen som undertrycker tillståndet av psykologisk instabilitet och alla tecken på rädsla. Putin är livrädd för att bli förgiftad och har också försett sig med droger ifall han blir utsatt, säger källan till The Sun.

Vladimir Putin vid ett bord.
FOTO: TASS/TT

Enligt uppgifterna har Putin också försett sig själv och sina närmsta med medicin som ska hjälpa mot strålning ifall ett kärnvapenkrig bryter ut.

Flera källor uppger att presidentens hälsa har försämrats drastiskt under den senaste tiden, vilket även ska kunnat ses på foton av honom. I en propagandavideo där Putin medverkar syns ett konstigt märke på hans hand. Många tror att det är för att han behandlats med dropp. Han ser även väldigt svullen ut, enligt källor.

FOTO: MIKHAIL METZEL/KREMLIN POOL/SPUTNIK/TT/TASS

FRÅN FÖRSTASIDAN