Pranav Biji, 26, gick från hårlös till långt svall – så gjorde han

Pranav Biji.

FOTO: PRIVAT
Han gick från hårlös till svall på bara några år.
Här delar 26-åringen med sig av sina knep:
– Ha tålamod, säger han.

Studenten Pranav Biji har gått från hårlös till långt hårsvall på bara fyra år. 26-åringen bor i engelska Hull och berättar att han tidigare var rakad på huvudet.

Fram till 2017 hade han alltid rakat huvud, men de senaste fyra åren har han sparat och sparat och sparat.

Nu har han omkring 60 centimeter långt, skinande hår.

Den unge mannen avslöjar nu sina hemligheter om hur han fått till sin otroliga hårman för sina 3 400 följare på Instagram.

DOLDA TECKEN Så kan dina händer avslöja om du är sjuk

Pranav Biji kommer ursprungligen från Indien och flyttade nyligen till Hull för att läsa sin master på universitet i staden. Han pluggar marknadsföring samtidigt som han arbetar på sina karriär som modell.

Han är stolt över sitt hår, som nu är längre än det någonsin varit, men berättar att allt inte är frid och fröjd när han går på gatan i Hull.

Pranav Biji.

Pranav Biji, 26, kommer från Indien men bor i dag i Storbritannien.

FOTO: PRIVAT

”Är inte vanligt med män med långt hår”

I en intervju med Hull Live säger Pranav Biji att han får en del bitska kommenterar i stil med: ”Har du inte råd att klippa dig eller?” när han rör sig ute på stan, men berättar att det var ännu värre hemma i Indien.

– När jag först började låta det växa ut kunde jag få en del taskiga kommentarer. I Indien är det inte så vanligt att män har långt hår så de brukade kalla mig tjej, säger han till den brittiska lokaltidningen.

Tvättar håret en gång i veckan

Schampo och balsam, är det som fått håret att växa för Pranav Biji. Men han har dragit ner på antalet tvättar och rengör numera håret en gång i veckan.

– Du behöver egentligen inte tvätta ditt hår särskilt ofta eftersom skalpen har sina egna oljor som hjälper håret att växa, säger han.

Han borstar igenom håret ordentligt varje dag, både för att undvika tovor och för att fördela de naturliga oljorna från hårbotten. Dessutom lägger han till lite olja en eller två gånger i veckan – beroende på hur torrt håret är.

”Tålamod är nyckeln”

Men alla är såklart olika och inget tips passar alla. Pranav Biji uppmanar därför sina följare att framför allt ha tålamod och testa olika rutiner för att se vad som passar just deras hår.

– Tålamod är nyckeln. Du behöver lägga tid på det och ta ordentligt hand om ditt hår.

LÄS OCKSÅ: Tappar du mycket hår? Här är läkarens tips!

LÄS OCKSÅ: Bevisen Davids långa hår får folk att stoppa mamman på gatan

FOTO: Privat / Pranav Biji

SENASTE NYTT!