Porrstjärnan visar upp otäcka bilderna apkopporna – så ser de ut

Porrstjärnan visar upp hur apkoppor ser ut.

FOTO: Pressbild
Efter en natts festande vaknade Silver Steele med vad som såg ut att vara vita finnar på sin överläpp – nu uppmanar han andra att vaccinera sig mot det brutala viruset.
Jess och Mike är porrstjärnor "Våra barn bryr sig inte"
0:35

Efter reklamen: Jess och Mike är porrstjärnor "Våra barn bryr sig inte"

(0:35)

Slå på ljud

Den amerikanska porrstjärnan Silver Steele, 42, firade USA:s nationaldag med en natts festande i sällskap av vänner. Glada och berusade förekom en hel del pussar och kramar, vilket skulle leda till att flera av dem insjuknade med mystiska blåsor.

Testade positivt

Det var några dagar efter firandet som Silver Steele, en känd porrskådis, vaknade upp med vad som såg ut att vara finnar på sin överläpp. När de inte gick att klämma misstänkte han rakfinnar, men det var något som inte stämde. Inte långt efter tillkom fler symtom – ömma lymfkörtlar, feber, frossa och halsont. Symtomen fick Silver Steele att misstänka apkoppor, en mystisk sjukdom som börjat sprida sig i länder över hela världen. Ett test hos läkaren visade att hans aningar var korrekta.

Drygt 19 000 fall i Europa

Apkoppor har inte varit vanligt förekommande bland människor, men har de senaste månaderna successivt ökat. I Europa har drygt 19 000 människor smittats. I Sverige var antalet bekräftade fall den 18 augusti 139 stycken. Viruset är framförallt förekommande bland män i åldern 20-59 år, och man misstänker en större spridning bland män som har sex med andra män. Precis som Silver Steele.

Uppmaningen: "Vaccinera er"

Silver Steele postade en uppmaning till sina 39 000 Instagramföljare: "Försök vaccinera er!" Texten postades tillsammans med en selfie där man tydligt ser hans infekterade blåsor runt munnen. Många av hans följare som är vana vid att endast se lättklädda bilder på hans konto blev upprörda, vilket han upplevde som ett bakslag. Men det var även en hel drös med människor som visade honom kärlek och tackade honom för att han klivit fram, främst människor från porrindustrin.

FOTO: Instagram/Silver Steele

FRÅN FÖRSTASIDAN