Pontus Rasmusson svarar på sexkritiken – efter tystnaden: ”Skulle aldrig …”

Pontus Rasmusson svarar på sexkritiken – efter tystnaden: ”Skulle aldrig …”

Foto: SVT, INSTAGRAM
Svenska barnidolen Pontus Rasmusson har varit rejält i blåsvädret på det senaste – och hans kanal på Youtube blev tillslut raderad.
Nu svarar influencern på kritiken om att hans innehåll, som riktar sig mot barn, haft sexuella anspelningar.
– Jag skulle aldrig bli tillsammans med ett barn. Men …, berättade han i en intervju med Lilla Aktuellt.
Pontus Rasmusson: ”Jag skulle ju aldrig bli tillsammans med ett barn”
0:36

Efter reklamen: Pontus Rasmusson: ”Jag skulle ju aldrig bli tillsammans med ett barn”

(0:36)

Slå på ljud

Pontus Rasmusson, 24, har varit i ett rejält blåsväder. Efter att influencerns innehåll på sin Youtube-kanal granskats av Svenska Dagbladets podd Blenda uppdagades det ett flertal av hans klipp hade sexuella anspelningar – trots att innehållet riktar sig mot barn.

Även på sina sociala medie-kanaler, i livesändningar och på hans webbshop hittades oegentligheter. Allt slutade med att Pontus Rasmusson fick sin kanal avstängd från den google-ägda plattformen.

Har flytt från media – tills nu

Sedan dess har det varit tyst från Pontus Rasmusson. Förutom någon enstaka uppdatering på Snapchat-kanal – så har influencern vägrat kontakt med media.

Tills nu. För i veckan gjorde Pontus Rasmusson en uppmärksammad intervju med Lilla Aktuellt. Där fick han chans att svara på kritiken som framförts – för det har varit mångg och hårda uttalanden efter att historien uppdagades.

I Expressen har bland annat barnrättsorganisationen Ecpat riktat kritik mot Pontus Rasmusson.

– Om man är en vuxen person och driver en så stor plattform så måste man tänka efter hur man agerar och beter sig, menar Sophie Josephson, barnrättsexpert på Ecpat, till Expressen.

Svarar på kritiken – endast ”flörtig”

I SVT:s lilla Aktuellt svarade Pontus Rasmusson på krikten:

– Jag skulle aldrig bli tillsammans med ett barn. Men de kan ju växa upp och vilja bli tillsammans med mig, svarade han.

Ett svar, som fått många på sociala medier, att rasa än mer. Pontus Ramsusson menar själv att han aldrig haft sexuella anpasslingar, utan endast varit ”flörtig” med sin unga publik.

Foto: TT, INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN