Bebisen frös ihjäl i kylan – nu är en 47-årig man gripen

Polisens Jane McLatchy berättar om det tragiska fallet där en hel familj frös till döds när de försökte ta sig över gränsen.

FOTO: RCMP
En familj har hittats döda på gränsen mellan Kanada och USA.
Bland de döda finns ett spädbarn.
Nu är en misstänkt man gripen.
– De här människorna blev lämnade åt sitt eget öde mitt i en snöstorm där temperaturen låg på runt -35 grader, säger polisens Jane McLatchy.
0:39

Efter reklamen: Mammans fruktansvärda dåd – slängde sin bebis i en container

(0:39)

På torsdagen uppgav myndigheterna att fyra personer hittats döda på gränsen mellan Kanada och USA. Det handlar om en man, en kvinna och två barn. Ett av de döda barnen är ett spädbarn, det andra en tonårspojke, rapporterar kanadensiska CBC.

De fyra personerna hittades under onsdagsmorgonen ute på ett fält, bara någon mil från gränsstaden Emerson i den kanadensiska provinsen Manitoba. Polisen tror att personerna frusit ihjäl när de försökte ta sig över gränsen och in i USA.

Familjens upptäckt i huset – sorgen efter tragedin med döttrarna

Polisen stoppade misstänkt bil

Först stoppade polisen i Lancaster, en stad 4,5 mil söder om Emerson på den amerikanska sidan om gränsen, en bil med tre personer. Två av passagerarna var utländska medborgare, föraren var en 47-årig amerikan från Florida.

Polisen hittade familjen runt 09.30 på onsdagsmorgonen, efter att polisen stoppat en bil och senare en grupp migranter.

RCMP

Kort därefter stoppade gränspolisen en grupp på fem personer, som gick i riktning mot den stoppade bilen. Gruppen berättade att de gått i ungefär elva timmar i väntan på att någon skulle komma och plocka upp dem med bil.

En av männen bar ryggsäck

Två av dem var ordentligt skadade och fördes till sjukhus, enligt polisen.

En av männen bar en ryggsäck med bebissaker, men ingen bebis. Ryggsäcken, som innehöll blöjor, barnkläder och leksaker, skulle tillhöra en familj på fyra personer. Mannen med ryggsäcken berättade att gruppen och familjen på något sätt kommit ifrån varandra under nattens vandring.

Polisen i Kanadas bilder från insatsen.

Snö och ändlösa fält mötte familjen som i mörkret försökte ta sig över gränsen.

RCMP

47-årig man misstänkt för brott

Nu är den 47-årige föraren från Florida gripen, misstänkt för människosmuggling, enligt en åklagare i Minnesota.

De fyra döda personernas identitet är ännu inte bekräftad, däremot är det klarlagt att de är en och samma familj, enligt amerikanska myndigheter.

Polis i Kanada, Jane McLatchy.

Polisen Jane McLatchy fördömer människosmugglarna.

RCMP

”De blev lämnade åt sitt eget öde i -35 grader”

Jane MacLatchy från den kanadensiska polisen, Royal Canadian Mounted Police, RCMP, fördömer behandlingen av migranterna.

Polisen tror att familjen fick hjälp att planera sitt försök att ta sig över gränsen.

– Notera att jag kallar dem offer. För de är offer. De här människorna, med ett spädbarn, blev lämnade åt sitt eget öde mitt i en snöstorm där temperaturen låg på runt -35 grader, och med vind. Offren möttes inte bara av det iskalla vädret, men av ändlösa fält, stora snödrev och kompakt mörker, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Mammans historiska tvillingfödsel – har aldrig tidigare hänt

LÄS OCKSÅ: Duplantis kärlekskamp med flickvännen Desiré

FOTO: Royal Canadian Mounted Police, RCMP

SENASTE NYTT!