krimfall

Polisens strategi för att få fram ett erkännande i Tove-fallet

Polisen pressar mordmisstänkta kvinnorna genom att exponera dem för utredningsfynden

FOTO: Missing People
Polisen fortsätter att sätta press på de två kvinnorna som misstänks ha mördat Tove, 21, i Vetlanda.
Deras nya strategi är att exponera kvinnorna för de fynd som polisen gjort under utredningen för att på så sätt få fram ett erkännande.
21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”
0:30

Efter reklamen: 21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”

(0:30)

Slå på ljud

Hon var spårlöst försvunnen i 17 dagar och flera tusen människor hjälpte till att leta efter henne. I början av november hittades till slut 21-åriga Toves kropp i ett tätväxande skogsparti utanför småländska Vetlanda.

Två kvinnor, 18 och 20 år gamla, är på sannolika skäl misstänkta för att ha mördat henne efter en utekväll. De sitter för närvarande isolerade på häktet i Jönköping och får varken ta emot besök, träffa varandra eller andra häktade. Häktningsbeslutet har heller inte överklagats av de misstänkta, trots att de nekar till brott.

Det har skapats en minnesplats för Tove på torget i Vetlanda. Här lägger folk blommor och tänder ljus.

Det har skapats en minnesplats för Tove på torget i Vetlanda. Här lägger folk blommor och tänder ljus.

FOTO: Stefan Jerrevång/Aftonbladet/TT

De är misstänkta för mord, gravfridsbrott och människorov. I förhör har det framkommit att kvinnornas historier skiljer sig en aning när det kommer till detaljer, men de två versionerna slutar på samma sätt. Enligt dem ska Tove ha lämnat 20-åringens lägenhet under natten och sedan dess har ingen sett henne.

Exponeras för polisens fynd

Nu skriver Expressen att slutrapporten från den rättsmedicinska undersökningen väntas i december och att man utifrån den hoppas kunna besvara frågorna var och hur Tove dog.

Ju längre tiden lidit, desto starkare har misstankarna mot kvinnorna blivit. Det beror på att polisen hunnit göra flera tekniska undersökningar. Polisen och åklagarna har sedermera konfronterat kvinnorna med de bevis och indicier som de kommit över – men kvinnorna har inte erkänt eller ändrat sina berättelser om kvällen.

– De nekar, konstaterar kammaråklagare Adam Rullman för Expressen.

Nattklubben Nöjet i Vetlanda. Flera vittnen berättar om att Tove ska ha bråkat med de andra kvinnorna här.

Nattklubben Nöjet i Vetlanda. Flera vittnen berättar om att Tove ska ha bråkat med de andra kvinnorna här.

FOTO: Sven Lindwall/Expressen/TT

Nu satsar polisen på att fortsätta pressa kvinnorna genom att exponera dem för diverse fynd och förhörsuppgifter. Det är nämligen så att flera hundra förhör har hållits under utredningens gång. Mycket på grund av det befann sig runt 450 personer på nattklubben Nöjet i Vetlanda, stället som Tove och de två misstänkta kvinnorna lämnade tillsammans vid 01-tiden.

Flera vittnet har berättat att de sett Tove bråka med en eller båda kvinnorna på Nöjet. Polisen misstänker att Tove mördades någon gång mellan klockan 02.00 och 02.45 på natten, alltså bara någon timme efter att de lämnade klubben.

FOTO: Missing People, Sven Lindwall/Expressen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN