Polisens brutala attack – misshandlade tioårig pojke med autism

Christopher Cruise

Polisen Christopher Cruise hotade med sparkar och skadade en tioårig pojke med autism.
Allt fångades på en övervakningskamera – och nu rasar folk över den brutala attacken.
– Vi är fullkomligt rasande, säger familjen.
Slå på ljud

En övervakningsfilm sprids på nätet där polisen Christoper Cruise, 57, ses hota och släpa på en pojke i en skolkorridor. Pojken är tio år gammal och har autism.

Medan pojken ligger i fosterställning på golvet och gråter, höjer polisen sitt ben och gör en kraftig sparkrörelse, innan han stannar upp några centimeter från pojkens kropp.

I ren panik försöker pojken fly genom att krypa in i ett rum. Cruise tar då tag i hans luvtröja och drar honom längs korridoren och in i ett annat rum. Han återvänder sedan till pojkens klassrum och frågar skolkamraterna om de kan höra hur han gråter.

– Du står näst på tur, ska han ha sagt och pekat på en annan elev, enligt Liverpool Echo.

Christopher Cruise

Christopher Cruise gör en kraftig sparkrörelse mot den tioårige pojken som ligger i fosterställning. Någon centimeter från kroppen stannar han upp.

Merseyside police
Christopher Cruise

På övervakningsfilmen kan man se hur pojken i panik försöker fly från Christopher Cruise besinningslösa ilska.

Merseyside police

Familjens ilska: ”Vi är fullkomligt rasande”

Händelsen ägde rum i januari förra året. Christopher Cruise jobbade vid tillfället som polis på skolan i Liverpool, som riktar sig till ungdomar med speciella behov.

Den tioåriga pojken skadade knät i vansinnesattacken och hans föräldrar blev rasande när de förstod vad som hänt.

– Han har autism och har det redan väldigt kämpigt. I sitt huvud är han mycket yngre, mer som en femåring.

– Han är också liten för sin ålder och har problem med att växa. Vi är fullkomligt rasande, sa en familjemedlem då.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Christopher Cruise släpar pojken

Christopher Cruise greppar tag i pojkens luvtröja och släpar honom längs golvet i skolkorridoren.

Merseyside police
Chrstiopher Cruise

Pojken släpas in i ett annat rum. Han skadade knät i vansinnesattacken. Föräldrar och lärare var fullkomligt rasande efter händelsen.

Merseyside police

Försökte hota pojken att hålla tyst

Arbetsgivaren Merseyside police och skolan anmälde Christopher Cruise. Bevismaterialet var starkt och övervakningsfilmen talade sitt tydligt språk. Det hjälpte inte att han, enligt skolpersonalen försökt hota den tioårige pojken till tystnad.

I augusti dömdes han för misshandel i Chester Crown Court och för grovt tjänstefel. Christopher Cruise hade fått sparken om han inte självmant gått i pension efter attacken.

Han dömdes till att betala 9500 kronor i böter, 1200 kronor i ersättning och 6000 kronor i rättegångskostnader. Cruise överklagade beslutet och fick betala ytterligare 19 000 kronor i rättegångskostnader.

Christopher Cruise

Christopher Cruise dömdes för misshandel och fick betala böter. Familjen sågar domen och tycker att han borde fått ett hårdare straff: ”Borde kastat honom i fängelse”.

Merseyside police

Familjen sågar domen: ”Borde kastat honom i fängelse”

Polisens brutala attack har fått folk att rasa och många tycker att han kom lindrigt undan. Den tioårige pojkens familj hade helt sett att han suttit i fängelse efter misshandeln.

– Jag tycker att de borde kastat honom i fängelse. Hans straff var alldeles för lindrigt. Han är en mobbare, det är allt han är: en mobbare, säger en familjemedlem efter domen.

LÄS OCKSÅ: De högg ihjäl pappan efter vidriga uppväxten – kan slippa fängelse

LÄS OCKSÅ: Skådespelaren Justin död i otäck olycka – fick aldrig träffa sonen

Foto: Merseyside police

SENASTE NYTT!