extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Polisens besvikelse – bakslaget i jakten på Madeleine McCanns mördare

27 jun, 2023 
https://image.hant.se/daniel-byline-2.jpg.jpg?imageId=8773938&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Daniel Sörensen
Yui Mok/PA Photos/TT, Mirrorpix/Mega/TT
Förra månaden genomfördes en ny sökinsats efter ledtrådar i fallet Madeleine McCann.
Polisen har letat efter flickans kvarlevor samt en pyjamas vid ett vattenreservoar – men nu rapporteras det att inga fynd har gjorts.
– Poliserna är förstås väldigt besvikna, säger en källa till The Sun.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pappan loopar med sitt flygplan – sexårige sonen skräckslagen
Pappan loopar med sitt flygplan – sexårige sonen skräckslagen

3-åriga Madeleine McCann försvann från familjens hotell i portugisiska Praia da Luz den 3 maj 2007 – bara nio dagar innan hon skulle fylla 4 år. Försvinnandet har varit ett av världens mest omtalade kriminalfall sedan dess.

Trots att många tror att den brittiska flickan är död sedan länge fortsätter letandet efter henne.

Madeleine McCann var 3 år när hon försvann.
Madeleine McCann var 3 år när hon försvann.

Trots att det gått 16 år sedan ”Maddie” försvann inleddes förra månaden en ny sökinsats vid den portugisiska vattenreservoaren Aradedammen. Tysk, brittisk och portugisisk polis samarbetade för att söka igenom ett område som den huvudmisstänkte tysken Christian Brückner, 45, (tidigare dömd för övergrepp mot barn och barnpornografibrott) ofta rörde sig i under sina år som boende i Portugal.

Annons
Tysken Christian Brückner är misstänkt för att ha rövat bort och mördat Madeleine.
Tysken Christian Brückner är misstänkt för att ha rövat bort och mördat Madeleine.

Var på jakt efter Madeleines pyjamas

Det som poliserna var särskilt intresserade av att hitta var den rosa Nalle Puh-pyjamas som Madeleine hade på sig då hon rövades bort. På tröjan syns åsnan I-or.

– Alla tar väldigt allvarligt på denna jakt som helt och hållet kontrolleras av tyskarna. De har bett de portugisiska polisassistenterna som hjälper dem att leta efter bevis – framför allt trasor och kläder, sa en källa till The Sun då.

Nu kommer dystra nyheter från de brittiska öarna. För trots att polisen faktiskt hittade ett antal saker på platsen har det efter analyseringen visat sig att inget av fynden är av betydelse.

Polisens sökarbete i vattenreservoaren på Algarvekusten.
Polisens söksarbete i vattenreservoaren på Algarvekusten.

– Tyvärr ser det allt mer ut som att sökandet vid reservoaren inte kommer att leda till några svar eller nya ledtrådar, säger en källa till The Sun.

Annons

– Poliserna är förstås väldigt besvikna. De hoppades att fynden skulle leda till nya ledtrådar som de kunde följa upp. Men inget av fynden har visat sig ha något värde kring detta. Det känns som att man stött på patrull, fortsätter källan.

Det är en stor yta som polisen fått genomsöka.
Det är en stor yta som polisen fått genomsöka.

Polisen vägrar att ge upp

Det finns fortfarande några saker kvar att analysera. Även om optimismen har dämpats en aning inom poliskåren vägrar de att ge upp.

– Polisen är fortsatt fast besluten att göra allt de kan för att se till att inget missas kring fynden vid reservoaren, säger källan.

FOTO: Yui Mok/PA Photos/TT, Mirrorpix/Mega/TT, Joe Giddens/PA Photos/TT, Shutterstock Editorial/TT

Annons