brott

Polisen bekräftar: Försvunna 21-åringen har hittats död

Rickard Finndahl och Jonas Lindell under polisens presskonferens på onsdagskvällen.

FOTO: Adam Ihse/TT
Polisen bekräftar nu att det är den försvunna 21-åriga kvinnan som har hittats död utanför Vetlanda.
De avslöjar även hur de kunde ringa in platsen där kroppen hittades.
– Vi kan bekräfta att det är den försvunna kvinnan som har anträffats och de anhöriga är underrättade, säger Jonas Lindell, chef för lokalpolisområde Höglandet.
21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”
0:30

Efter reklamen: 21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”

(0:30)

Slå på ljud

Det var den 16 oktober som den 21-åriga kvinnan försvann efter en utekväll i centrala Vetlanda. Enligt anställda på utestället letade hon efter några bekanta som hon sedan sammanstrålade med, rapporterar SVT Nyheter.

Kvinnorna ska sedan gått hem till en av de misstänkta kvinnornas lägenhet där grannar säger sig ha hört konstiga och höga ljud. Redan dagen efter försvinnandet anhölls de två bekanta kvinnorna misstänkta för inblandning i 21-åringens försvinnande. Senare häktades kvinnorna misstänkta för människorov och de sitter fortsatt häktade.

Polisen bekräftar: ”Är den försvunna kvinnan”

Två dagar efter försvinnandet startade en stor sökinsats i Vetlandaområdet där polis, räddningstjänst, hemvärnet, Missing people och tusentals frivilliga sökte efter kvinnan. På onsdagen meddelade polisen att de har hittat en död kvinna i samband med sökandet. Kroppen hittades i ett skogsområde öster om Vetlanda och nu bekräftar alltså polisen att det rör sig om den försvunna 21-åringen.

– Vi kan bekräfta att det är den försvunna kvinnan som har anträffats och de anhöriga är underrättade, säger Jonas Lindell, chef för lokalpolisområde Höglandet under onsdagens presskonferens.

Inga andra personer misstänks vara inblandade i fallet utan endast de två kvinnor som sitter häktade. De har inte förhörts efter att kroppen har hittats och är fortsatt häktade för människorov i nuläget.

Polisen vill ännu inte uttala sig om dödsorsaken.

Så ringade polisen in platsen där hon hittades

Polisen sa under pressträffen att man tidigare har letat i området där 21-åringens kropp hittades men inte på den specifika platsen. Att polisen letade i just det skogsområdet beror på att de har kartlagt de två misstänkta kvinnornas rörelsemönster vilket ledde dem dit.

– Vi har även tagit del av viss information på (övervaknings)filmer som har varit av intresse, sa Rickard Finndahl, chef för grova brott i polisområde Jönköping.

FOTO: Missing people/Adam Ihse/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN