Camden, 8, föddes utan armar och ben – mammans glädjetårar

Katie Whiddon.

Foto: INSTAGRAM
Pojken föddes utan armar och ben.
Nu berättar familjen om den svåra kampen – och glädjen när han för första gången kunde gå.
– Jag trodde att han skulle bli en grönsak, säger mamma Katie till People.
Sarah föddes utan armar "världens bästa mamma"
0:36

Efter reklamen: Sarah föddes utan armar "världens bästa mamma"

(0:36)

Slå på ljud

När Katie Whiddon och hennes pojkvän Cole Greene blev med barn var paret överlyckliga. Men under graviditeten fick paret ett besked som skulle kasta omkull hela deras värld. Deras lilla pojke i magen hade inga armar eller ben.

Cole och Katie fick beskedet när paret gjorde en ultraljudskontroll när Katie var gravid i vecka 18. Parets läkare berättade då att parets barn, som de döpt till Camden, hade diagnosen phocomelia. En åkomma som gör att pojken inte utvecklar armar eller ben.

”Trodde att han skulle bli en grönsak”

Efter det tunga beskedet var Katie, som i dag är trebarnsmamma, rädd för att pojken skulle få ett svårt liv. För People berättar Katie om rädslan:

– När jag först fick reda på att han inte skulle ha några armar eller ben, så blev jag verkligen rädd. Jag trodde att han skulle bli en grönsak, berättar Katie.

– Jag hade precis fyllt 19 och jag visste inte bättre. Jag tänkte hela tiden: ”Kommer jag verkligen vara en bra mamma nog för honom?”

Men trots Katies rädsla – så skulle Camden chocka alla. I dag är det inget som kan bromsa honom, berättar hon för People.

– När han var två månader gammal, så hade jag honom i min säng … Jag såg plötsligt hur han började leka med sin leksak. Då insåg jag att han kommer klara sig bra trots allt. Jag började gråta och var helt överlycklig över att han kommer kunna klara sig, berättar Katie.

Pojkens första steg

Ett minne, som paret har fångat på film, är väldigt kärt för Katie och hennes pojkvän. I klippet kan vi se hur lille Camden står framför sin pappa. Cole uppmanar sin pojke att försöka röra sig – och helt plötsligt börjar Camden gå mot sin mamma.

– Jag kommer till dig. Titta jag går, jollrar den lilla pojken medan han hankar sig fram på golvet. I bakgrunden kan man höra glada tjut över pojkens kamp.

– Vi började alla gråta av lycka, berättar Katie för People.

Foto: INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN