Pojke räddade lillasyster från hundattack – fick kraftigt ärr

6-åriga Bridger Walker hjältemod hyllas av ”superhjältar”.

När 6-åriga Bridger Walker gick mellan sin syster och en Schäferhund som attackerade han lillasyster – hyllade världen honom.
Trots sitt hjältemod lämnades 6-åringen med bestående men – i form av ett fult ärr i ansiktet.
Men efter flera operationer bär han ärret i dag med stolhet, berättar han för PEOPLE.

6-åringens hjältemod hyllades världen över. Bridger Walker gick mellan sin lillasyster och en ilsken hund. Men Bridger Walker fick bestående skador av sitt hjältemod. I form av ett kraftigt ärr i ansiktet, från hundens attack.

Bridger Walker fick över 90 stygn för att hålla ihop sina skador. Vid händelsen berättade den unge pojken att han inte hade något val.

– Om någon skulle dö där, så skulle det vara jag.

Ord som han än i dag, ett år efter händelsen, står fast vid. I varje fall enligt pappa Robert Walker, som PEOPLE har intervjuat.

– Min fru och jag frågade honom: ”Vill du att ärret ska försvinna?”. Han svarade då att han inte vill att ärret ska försvinna helt, säger Robert Walker som är en pappa till fem barn,

Bridger Walker med sin lillasyster, efter hund-attacken.

Foto: INSTAGRAM

Syskonen Walker igen, nu ett år efter attacken.

Foto: INSTAGRAM

– Bridger ser sitt ärr som något han är stolt över. Han ser det som ett minne över sitt hjältemod i stunden. Han ser det som: ”Jag var en broder – och det är vad bröder gör”. Det är ett minne över att han syster inte skadades, säger pappa Robert Walker till tidningen.

REVANSCH Övergavs av föräldrarna – nu gör hon succé

– Men han gillar inte att bli kallad hjälte. Han tycker att han borde kunnat ha gjort mer, säger pappan.

Bridger Walkers hjältemod har hyllats världen över. När hans faster Nikki Walker delade ett inlägg om den otroliga händelsen – blev historien viral. Flera superstjärnor och skådespelare i Hollywood delade inlägget. Som skådespelarna i filmserien Avengers, som Chris Evans, Mark Ruffalo och Brie Larson.

Pappan: Vi hade inte väntat oss uppmärksamheten

Men det var inte endast superhjältar som hyllade 6-åringens hjältemod. Okända människor runt om i hela världen delade och skrev till pojken, berättar pappan.

– Det var inte väntat att historien skulle få sådan uppmärksamhet, eller bli viral. Händelsen är inget vi vill uppleva igen, men det är fint att se att ljuset i världen är större än mörkret.

När Chris Evans, som spelar Captain America, skickade sin sköld till Bridger Walker blev han överlycklig. Men 6-åringen fick även prata med skådespelaren till Spider Man, Tom Holland.

– När han fick prata med Tom Holland, blev han nog antagligen lite ”starstruck”. För hans samtal har lämnat avtryck … Hans känslomässiga återhämtning var verkligen en global ansträngning, säger Rober Walker.

Men den lilla superhjälten har fått söka vård för sina skador. I New York finns dermatologisten Dr. Dhaval Bhanusali, som erbjudit sig att hjälpa pojken gratis.

– Han gav oss verkligen ett nytt hopp, berättar pappa Robert Walker, som hade fått tråkiga besked från andra läkare att 6-åringens skador inte gick att läka på åtminstone två år.

Reste till New York – för att få hjälp av specialist

Familjen Walker reste till New York för att träffa läkaren, som kunde hjälpa honom till en början. Men sedan kom pandemin, som satte stopp för att resa över delstater i USA. Bridger fick då hjälp av en lokal dermatologist, som opererat honom två gånger.

Efter alla ingrepp och operationer har Bridger Walker fått tillbaka sitt leende.

– Om ett år har läkarna Bhanusali och Maughan fått bort det mesta av ärren. Vår största oro när han kom tillbaka från sjukhuset om han någonsin kommer kunna le igen. Och nu ser vi ett försiktigt leende komma fram – och det är mer än vad vi någonsin skulle kunna önska oss, säger Robert Walker.

LÄS OCKSÅ: Tonårsflickor hittade död kropp – stal den avlidnes smycken

LÄS OCKSÅ: Guldmedaljör limmade fast sig på flygplanets tak: ”Spektakulärt”

Foto: INSTAGRAM

SENASTE NYTT!