Plötsliga upptäckten i Lyxfällan – detaljen visar bluffen: ”Sanslös”

Bluffen i TV3:s Lyxfällan.

Foto: TV3
Aldrig tidigare i Lyxfällans historia har detta hänt tidigare.
Men i kvällens avsnitt händer något historiskt – när programledaren måste uppvisa bluffen när tavlan inte längre räcker till.
– Det här är något i hästväg, även i Lyxfällan-sammanhang, säger programledaren Magnus Hedberg.
Lyxfällan-Magnus – därför älskar han Lyxfällan
0:37

Efter reklamen: Lyxfällan-Magnus – därför älskar han Lyxfällan

(0:37)

Slå på ljud

I kvällens avsnitt av Lyxfällan visas det upp ett fall som kan vara ett av de värsta i programmets 16-åriga historia. Simon, 30, har ett hutlöst skuldberg. I programmet avslöjas det att han går back närmare 100 000 kronor i månaden.

Anledningen? Ett svårt spelmissbruk efter att hans mamma gått bort. Trots att Simon, som bor i Stockholmsförorten Skogås, har en bra lön och ett bra jobb sprang skulderna iväg, något Hänt rapporterat om.

– Då tappade jag kontrollen helt över mitt spelande. Det var svårt när morsan gick bort. Jag försvann in i spel, casino. Det var där jag spendera min sörjande stund. 10 timmar. 16 timmar. Jag ville slippa tänka, säger Simon i Lyxfällan.

Programledaren Magnus Hedberg.

Foto: TV3

En anledningen till att det kunde gå så långt var att Simon lyckades dölja sina höga skulder för både familj och arbetsgivare. Men tillslut gick det inte. På den svarta delar programledaren Magnus Hedbergs tusenlapp, efter tusenlapp i skuldhögen.

Nu flyttar Magdalena Andersson – här ska hon bo: ”Jag längtar”

Lyxfällans bluff – använder falska sedlar

Men under programmet avslöjas en bluff – tack vare Simons höga skulder.

För Simons skuldberg är så rejält att att Lyxfällan-programledaren måste ta till något starkare än de vanliga överkryssade tusenlapparna.

Istället plockas specialgjorda 10 000-sedlar fram av Magnus Hedberg. Som många vet existerar inga sådana sedlar i Sverige. Men programmet var illa tvungen att använda de stora sedlarna, eftersom annars hade Simons skuldberg aldrig fått plats på den ikoniska svarta tavlan som är med varje program.

– Det här är något i hästväg, även i Lyxfällan-sammanhang. Det är en helt sanslös siffra, säger programledaren Magnus Hedberg.

10 000-sedlarna är större än 1 000-lappen och även den med ett stort rött kryss över. Men istället för den framlidna FN-generalsekreteraren Dag Hammarskjölds nuna på sedeln, som det är på 1 000-lappen, så är Lyxfällans oranga logotyp.

Lyxfällan sänds tisdag 20.00 på Viaplay, Viafree och TV3.

Lyxfällans sedelbluff.

Foto: TV3

Hajen hoppar rakt ner i båten

Se klippet här!

Foto: TV3

SENASTE NYTT!