pierre leander

Pierre Leander tvingas böta 11 miljoner – nu överklagar han beslutet

Pierre Leander och Lena Philipsson.

FOTO: TT
Modellen och entreprenören Pierre Leander, 48, är skyldig Skatteverket 11 miljoner kronor efter lyxbygget på Lidingö.
Nu överklagar 48-åringen beslutet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Modellen bryter ryggen efter spektakulära hoppet
0:29

Efter reklamen: Modellen bryter ryggen efter spektakulära hoppet

(0:29)

Slå på ljud

Pierre Leander, 48, har gjort sig känd som bland annat fotomodell och skådespelare, men också som pojkvän till schlagerdrottningen Lena Philipsson, 57.

Idag är han mer känd som entreprenör och ett stort namn på bostadsmarknaden. Han har köpt flera bostäder som han rustat upp och sålt för miljonbelopp. I sociala medier har han delat med sig av bilder och uppdateringar om sin husprojekt varav det senaste är lyxvillan ”Villa Leander 5” på Lidingö.

Men allt har inte varit lugnt vatten för husbyggaren. I januari kom besked att Skatteverket kräver den tidigare fotomodellen på 11 miljoner kronor.

Nu överklagar han Skatteverkets beslut.

Skatteverket menar att Pierre Leander ljuger

Pierre Leander hävdade under hela renoveringstiden att han haft för avsikt att bo i huset med sin familj, men myndigheten menar att det inte stämmer. De anser att Leander utnyttjat systemet för att komma billigt undan.

På ditt Instagram-konto 'pierreleander' har du uppgett att du bland annat har varit entreprenör, designer och housedeveloper. Du har på ditt Instagram-konto hashtaggat (#) flera av dina inlägg med begreppet 'house flipping'”, skriver Skatteverket i sitt beslut och syftar till termen som betyder att man köper, renoverar och säljer en fastighet snabbt för en stor vinst.

Överklagan till Förvaltningsrätten

Pierre Leander håller inte med Skatteverkets beslut. Nu har han skickat in en överklagan till Förvaltningsrätten på 58 sidor, skriver Expressen.

45 av sidorna består av bilder från entreprenörens privatliv som Leander menar ska bevisa att familjen bott i huset och att det ”Villa Leander 5” använts för privat bruk under renoveringen.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN