Petter Northug ute ur fängelset – det ska han göra nu: ”Upphetsad”

Petter Northug och Aylar Lie

Petter Northug har stämts och friats för berättelsen om ex-flickvännen i ”Min historia”.
Han har även avtjänat ett sju månader långt fängelsestraff för fortkörning och narkotikainnehav.
Nu vill skidstjärnan lägga den tuffa tiden bakom sig och blicka framåt.

”Jag har gjort ett stort misstag”.

Så inledde den norske skidstjärnan Petter Northug sitt meddelande på Instagram i slutet av förra året. Kvällen innan hade han blivit stoppad av polisen i en hastighetskontroll, när han var på väg hem från ett sommarläger i Trysil där han varit ledare för en grupp barn.

”Jag körde alldeles för fort och fördes sedan till akuten för blodprov. Dessutom hittade polisen en mindre mängd droger i mitt hem. Det handlar om kokain. Jag är förtvivlad och rädd för vad framtiden kommer att föra med sig. Jag är otroligt ledsen för alla som jag nu har svikit”, fortsatte han.

Petter Northug

Petter Northug dömdes i december förra året till sju månaders fängelse för fortkörning och narkotikainnehav.

Terje Pedersen

Northugs ord om fängelsetiden

Skidstjärnan, som la karriären på hyllan 2018, blev av med körkortet och dömdes till sju månaders fängelse för fortkörning och narkotikainnehav i december. I sju månader avtjänade han sitt straff på ett behandlingshem i Telemark.

Som idrottsman är van att skaka av sig motgångar och blicka framåt. I privatlivet verkar det fungera ungefär likadant. I en intervju med TV4 i augusti sa han att fängelsestraffet lärt honom massor och att han nu såg fram emot att gå vidare i livet.

– Nu har jag det bra. Skönt att vara färdig, att vara klar med allt och lägga det här kapitlet bakom sig. Nu är det bara att se framåt och glädjas för det som ska ske i framtiden.

Petter Northug

Petter Northug säger att han vill lämna den tuffa tiden bakom sig och blicka framåt. ”Skönt att vara färdig”, säger han till TV4 efter fängelsetiden.

Heiko Junge
LUFTSLOTT ”Prinsessa” utkastad från hotell i Åre – nota på 97 000

Stämdes av ex-flickvän

Förra året stämdes han även av ex-flickvännen och dokusåpastjärnan Aylar Lie för kränkning av privatlivet. Hon gillade inte det skidstjärnan berättat om deras förhållande i biografin ”Min historia" och krävde förlaget på ett skadestånd på 100 000 dollar. De utpekade avsnitten hade då redan plockats bort.

– Jag känner mig mycket orättvist behandlad och provocerad, sa Aylar Lie i Oslo tingsrätt, enligt Aftonbladet.

Rätten ansåg inte att förlaget begått något brott och de friades.

Aylar Lie

Aylar Lie ogillade vad Petter Northug sagt om henne i boken ”Min historia” och krävde förlaget på skadestånd. Förlaget friades senare i rätten.

Tore Meek

Petter Northugs nya jobb: ”Upphetsad”

Petter Northug har efter fängelsestraffet nu landat ett nytt tv-jobb. I vinter kommer han vara längdskidåkningsexpert i norska TV2:s sändningar. Han har sedan tidigare agerat programledare tillsammans med Gunde Svan i svenska programmet ”Landskampen”.

TV2:s sportredaktör Vegard Jansen Hagen säger till Dagbladet att det känns bra att knyta till sig en så stor profil som Petter Northug.

– Han har en helt unik insyn i sporten, samtidigt som han har förmågan att engagera. Han kan både vara upphetsad och trovärdig. Vi ser fram emot att ha en väldigt motiverad Petter i laget.

Petter Northug

Petter Northug har landat ett jobb som expert i TV2:s längdskidåkningssändningar.

Terje Pedersen

LÄS OCKSÅ: Cristiano Ronaldos LÄSKiga utbrott under EM: ”Drick vatten!”

LÄS OCKSÅ: Ronaldo TVINGAS flytta – kan inte bo kvar i lyxhuset i Manchester

Foto: Terje Pedersen, Heiko Junge, Tore Meek, Terje Pedersen

SENASTE NYTT!