hemska händelser

Peter gjorde det oförlåtliga mot fru och dotter – efter hotet om skilsmässa

Louise Nash och Jilu Nash.

FOTO: Sufolk Police
Jilu Nash, 43, ville lämna sin make efter att hon träffat en annan.
Nu står Peter Nash, 47, åtalad för att ha mördat henne och deras autistiska dotter.
Nu inleds rättegången.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegången
0:35

Efter reklamen: Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegången

(0:35)

Slå på ljud

Peter Nash, 47, står åtalad för att ha mördat sin fru Jilu Nash, 43, och deras autistiska dottern Louise Nash, 12, i deras hem i Suffolk, England. Det brutala dådet ska ha inträffat i september förra året och nu startar rättegången mot 47-åringen.

Den åtalade nekar till brott och har valt att företräda sig själv i rätten.

Hustrun ville lämna Peter

Åklagaren David Josse KC berättar att mördade Juli Nash och dottern ströps till döds i familjens hem. Händelsen ska ha föranletts av att mamman inlett en relation med en kollega i början av 2022 och bestämt sig för att lämna sin make.

– Den åtalade och hustrun hade ett svårt och olyckligt äktenskap. De gifte sig 2009 och svårigheterna blev än mer påtagliga efter att Peter Nash förlorat sitt jobb under 2020, förklarar åklagaren.

Efter att maken förlorat jobbet fick han ta det större ansvaret för parets autistiska dotter som ”inte kunde prata, utan endast kunde säga några få ord.”

Dödade hustrun genom stryptag och dottern med kniv

Som del av bevisningen finns ljudupptagningar som Jilu Nash spelat in på sin telefon. I en inspelning från augusti 2022 hörs maken kalla henne för ”en intrigmakare som skapar kaos för att få uppmärksamhet”.

– När han påstod att hon varit otrogen i ungefär fyra månaders tid så rättade hon honom och sa att det var åtta månader, berättar åklagaren.

Parets sågs senast tillsammans den 7 september förra året och åklagaren tror att hustrun och dottern mördats sent samma kväll eller tidigt på morgonen dagen efter.

– Rätten menar att han dödat Jilu genom stryptag, och hans 12-åriga dotter Louise genom att knivhugga henne i magen.

Försökte ta livet av sig själv

Polis besökte familjen Nashs hem den 8 september efter att hustrun inte dykt upp på jobbet och dottern inte kommit till skolan.

– När polisen bröt sig in i deras hem så kände de lukten av gas, vilket fick dem att inte gå längre på grund av säkerhetsrisker. Räddningstjänsten var de första att gå in i fastigheten den 8 september, säger åklagare David Josse KC.

De återfann hustruns livlösa kropp i vardagsrummet och Louise låg i sin säng, täckt med ett lakan. Bredvid henne låg den åtalade Peter som ådragit sig flera allvarliga stickskador. I handen höll han en kniv.

Han greps på platsen.

Senare gjordes en psykiatrisk undersökning på Peter. Han berättade då för läkarna att ”han hade varit arg på sin fru och konfronterat henne med en bild på henne med en annan man.”

Efter det ska han ha dödat sin fru och dotter och ”försökt döda sig själv”, säger Josse.

Rättegången kommer att vara under sex veckors tid.

FOTO: Suffolk Police

FRÅN FÖRSTASIDAN