Peter Forsberg klar för OS – blir expert med Henrik Lundqvist

Nicole Nordin, Peter Forsberg och Henrik Lundqvist

Tv-tittarna och Tre Kronor kan få klara sig utan NHL-spelarna i OS.
Men i studion fortsätter NHL-legendarerna att strömma in.
– OS är och kommer alltid vara något alldeles extra för mig, säger Peter Forsberg till Expressen.

NHL-stjärnornas medverkan i OS 2022 hänger på en skör tråd. Coronapandemin har återigen accelererat och i måndags meddelade NHL att man stänger ligan.

Samtidigt har spelare uttryckt oro för de hårda karantänsregler som väntar vid ett eventuellt OS-deltagande. Det har tidigare ryktats om att spelarna kan behöva isolera sig i tre veckor om de testas positivt, utan någon möjlighet att lämna Kina.

– Vi vill ju alla spela OS, det är inget snack om det. Men just nu finns det mycket oklarheter och många frågor vi behöver reda ut innan vi sätter oss på planet och flyger dit. Man har förstås en del tankar kring de där uppgifterna om karantän. Men som sagt, inga beslut tas förrän vi vet mer, har hockeystjärnan Victor Hedman, 31, tidigare sagt till Sportbladet.

Victor Hedman

Victor Hedman spelar i NHL-laget Tampa Bay Lightning. Det är oklart om han kommer delta i OS 2022.

Matt Slocum/ ASSOCIATED PRESS / TT

Peter Forsberg klar för OS 2022

Medan det råder oklarheter om Sverige kommer kunna ställa det bästa laget på planen, ser det desto bättre ut på expertfronten.

NHL-legendaren Henrik Lundqvist, 39, är sedan tidigare klar för Discoverys OS-studio – och nu får han sällskap av ytterligare en NHL-legendar: Peter Forsberg, 48.

– Det finns nästan inget större än ett olympiskt spel och det känns både spännande och kul att få vara med som expert ännu en gång. Vi ser ut att få en stark trupp i Tre Kronor och förhoppningsvis får vi guida tittarna till ännu en medalj, säger han till Expressen.

Peter "Foppa" Forsberg och Nicole Nordin

Peter "Foppa" Forsberg och frun Nicole Nordin på kronprinsessan Victorias 41-årskalas.

Patrik Österberg/TT
Smittan ökar – NHL stoppar säsongen

Peter Forsbergs ärliga ord om OS – efter guldet 2006

OS är något som både Henrik Lundqvist och Peter Forsberg har bra koll på. De har deltagit själva i turneringen flertalet gånger och vet vad som krävs. I OS 2006 vann de guld i Turin tillsammans och bjöd på sagolik hockey.

– OS är och kommer alltid vara något alldeles extra för mig, säger Peter Forsberg.

Det är inte första gången som Peter Forsberg syns i tv-rutan som expert. För fyra år sedan befann sig den tidigare hockeyatleten i OS-studion när turneringen utspelade sig i sydkoreanska Pyeongchang.

Peter Forsberg OS-guld

Peter Forsberg och dåvarande kulturministern Leif Pagrotsky står på Medborgarplatsen och firar OS-guldet i Turin 2006.

NILS PETTER NILSSON

Discoverys lycka: ”En riktig drömduo”

John Witt, projektledare för OS-sändningarna på Discovery, är högst medveten om att kanalen landat ett riktigt stjärnpar.

– Det här är en riktig drömduo. Att kunna ge tittarna två av våra allra största någonsin i samma studio, med deras enorma erfarenheter och kunskaper inom ishockey, känns fantastiskt, säger han i ett pressmeddelande.

Therese Andersson och Henrik Lundqvist

Discoverys projektledare John Witt är överlycklig att man lyckats knyta till sig både Henrik Lundqvist och Peter Forsberg. Här ser du Henrik Lundqvist med frun Therese Andersson.

Charles Sykes

LÄS OCKSÅ: Kyle Beach bryter tystnaden om sexuella övergreppet i NHL

LÄS OCKSÅ: Änkan firar första julen efter NHL-stjärnan Jimmy Hayes död

Foto: Matt Slocum/ ASSOCIATED PRESS / TT, Patrik Österberg/TT, NILS PETTER NILSSON, Charles Sykes

SENASTE NYTT!