Peter frågade Lisa om handen – dagen efter mindes han inget

Plötsligt frågade Peter om Lisa ville gifta sig med honom. Trots att de redan var i ett äktenskap.

Foto: TT/YOUTUBE
Som taget ur en Hollywood-film.
Peter frågade om Lisa ville gifta sig med honom och Lisa svarade givetvis ja.
Men vad Peter inte visste var att han redan var gift med Lisa.
– Mitt mantra har alltid varit att inte ha någon ånger, säger Lisa Marshall.
Slå på ljud

Lisa och Peter satt en kväll och kollade på TV tillsammans. I rutan syntes det en filmscen där ett par gifte sig. Då utbrast Peter Marshall plötsligt:

– Ska inte vi göra det också!

– Vadå? Frågade Lisa.

Peter Marshall pekade på TV-rutan och frågade:

– Vill du gifta dig med mig? Frågade han med ett stort leende.

– Men okej då … Vi gifta oss, återberättar Lisa Marshall.

Men det var inga glada miner. Lisa Marshall blev istället orolig över frågan om giftermål.

För vad Peter Marshall hade glömt var att paret redan var gifta. Dagen efter kom inte Peter Marshall ihåg att han ställt frågan. Inte heller att Lisa Marshall var hans fru. De senaste sex månaderna hade Peter Marshall nämligen trott att Lisa var hans vårdgivare. Trots att Lisa och Peter Marshall varit tillsammans i närmare 20 år, skriver The Washington Post.

Peter Marshall är drabbad av en svår sjukdom

Peter Marshall, 56, har drabbats av tidig Alzheimer. En sjukdom som drabbar människor i åldrarna 30 till 60. Sjukdomsgruppen utgör ungefär 10 procent av alla alzheimersfall totalt i USA.

– Det har varit förödande, men jag har gjort mitt bästa för att hålla mig positiv och fokusera på en dag i taget, berättar Lisa Marshall, 54. Paret bor i Andover, som ligger i delstaten Connecticut. I nordöstliga USA.

Trots att de var redan gifta frågade Peter Marshall om Lisa ville gifta sig med henne.

Foto: YOUTUBE

Sarah Brehant frågade runt bland företag om de kunde hjälpa till

I januari började Peter Marshalls demens bli allt värre. Då kände Lisa Marshall att det var dags att ta chansen nu innan det var försent. Det var dessutom 20 år sedan de träffades. Varför inte förnya sina äktenskapslöften – och gifta om sig på nytt, och varför inte slå ihop evenemangen? In klev då Lisa Marshalls dotter.

– Det var då jag började tänka. ”Ja, men vi kanske ska göra det på riktigt då”, berättar Lisas Marshalls dotter Sarah Brehant som hejade på sin mamma.

Till vardags arbetar nämligen Sarah Brehant som bröllopsplanerare. Så hennes roll var som klippt och skuren. Hon började organisera hela evenemanget mellan Lisa och Peter Marshall.

Sarah Brehant kontaktade ett dussin företag som hon till vardags arbetar med. Hon ställde frågan om de ville hjälpa henne åstadkomma ett bröllop på sex veckor. Rekordsnabbt. Hon fick svar från nästan alla företag.

Alla företag och anställda ställde upp som volontärer och tog inte betalt av familjen Marshall. Bröllopet blev av, trots den rekordkorta planeringstiden. Allt från från florister, till och med en saxofonist ställde upp helt gratis.

– Jag känner att min låtsats-pappa bra. Jag är väldigt nära honom, då han var där under några av de tuffaste stunderna i mitt liv", sa Sarah Brehant.

– Han betyder så mycket för mig, och min mamma, som är min bästa vän. Så jag är så stolt över att kunna hjälpa dem i det här, säger dottern till Lisa Marshall.

"Det var helt magiskt. Som rakt ur en saga. Inte ett öga var torrt"

Den 26 april stod allt redo. Familjen, vänner och andra nära och kära följde med blicken när Lisa Marshall och Peter Marshall återigen tog varandra i händerna och gick mot altaret. Framme vid altaret stod ingen mindre än Adrianne DeVivo. Peter Marshalls läkare för sin demens, samt speciellast vid Hartford Healthcar. Han har hjälpt Lisa Marshall lägga upp planen hur att ta hand om en allt mer dementa make och har passande nog även äktenskapslicens att viga par.

Lisa och Peter Marshall gifter sig för en andra gång.

Foto: YOUTUBE

Peter Marshall lutade sig fram och gav sin sedan länge hustru en kyss – på nytt.

– Det var helt magiskt. Som rakt ur en saga. Inte ett öga var torrt och jag var flöt som på moln, berättar Lisa Marshall i en video som har fått stor cirkulation på video-plattformen Youtube.

Händelsen var magisk. Men Peter Marshalls sjukdomsläge förvärras sakteliga med tiden. Han har slutat på sitt arbete och har svårt att avsluta meningar. Han kan istället för säga, ”titta ett flygplan”, säga ”titta på maskinen som flyger däruppe”, berättar Lisa Marshall.

För att stödja kampen mot Alzheimer, har Lisa Marshall startan en Facebook-sida. Sidan heter Oh Hello Alzheimer, där man får följa familjens dagliga utmaningar. Hon berättar att varje dag får familjen meddelanden från andra med samma problem.

– Jag får meddelanden varje dag. Det kan stå ”Tack snälla ni. Nu känner jag mig inte lika ensam längre”, berättar Lisa Marshall.

LÄS OCKSÅ: Kejsarsnitt gick helgalet – barn skars i ansiktet: ”Förkrossande”

LÄS OCKSÅ: Chocken: Halima Cisse från Mali väntade sju barn – läkarna missade två

Foto: YOUTUBE, Hussein El-alawi / Sydsvenskan / TT

SENASTE NYTT!