sjukdomar

Persson Giolito tog sig själv till akuten mitt i natten: ”Varför ska...”

Leif GW Persson och hans dotter Malin Persson Giolito.

FOTO: Karin Törnblom TT/ SVT
Författaren och krönikören Malin Persson Giolito verkar ha ärvt lite av sin kända pappa Leif GW Perssons egenskap som ensamvarg.
När hon nyligen fick åka in akut till sjukhus mitt i natten tog hon sig dit på egen hand istället för att väcka sin man, berättar hon i Carina Bergfeldts talkshow.
Malin Persson Giolito gästar Renées Brygga
1:18

Efter reklamen: Malin Persson Giolito gästar Renées Brygga

(1:18)

Slå på ljud

Malin Persson Giolito, 53, är utbildad jurist och har skrivit flera böcker precis som sin pappa Leif GW Persson, 77. Hon har bland annat skrivit Störst av allt som blev en Netflix-serie med samma namn 2019.

Det är bara gällande författarskapet som Persson Giolito har gått i sin pappas fotspår. Hon verkar även ha fått en släng av hans egenskap som ensamvarg, som Leif GW Persson själv har beskrivit sig som.

”Istället för att som en normal människa...”

I fredagens avsnitt av Carina Begfeldt i SVT berättar Persson Giolito att hon fick åka akut till sjukhus mitt i natten nyligen. Men i stället för att väcka sin man som låg och sov bestämde hon sig för att ta sig till akuten på egen hand.

– När jag förstod att jag var tvungen att åka in till akuten för att det gick liksom inte, då sov alla hemma, min dotter och min man. Så istället för att som en normal människa gå och be om hjälp att ta sig till sjukhus, så stod jag framför alla de där jävla cyklarna som står nere i hallen och tänkte att jag cyklar väl dit då, berättar Persson Giolito vilket får publiken att bryta ut i skratt.

Persson Giolito: ”Varför ska ha sitta där?”

53-åringen insåg dock att det var en dålig idé eftersom hon hade så pass ont. Men i stället för att be om hjälp ringde hon en taxi som körde henne till akuten.

Istället för att väcka din man? frågar Carina Bergfeldt i programmet.

– Ja oh ja, jag tänker varför ska han sitta där? Det håller jag i och för sig fortfarande med om. Jag tycker ändå det var rätt bra av mig att jag tog taxi in, svarar Persson Giolito.

Och vad var det då som orsakade författaren sådana smärtor?

– Det började med ett gallstensanfall och jag fick massa komplikationer på det, säger 53-åringen i programmet.

FOTO: Karin Törnblom TT/ SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN