Personalen avslöjar: Här är hotellens smutsiga hemligheter

Här är hotellens smutsiga hemligheter.

Få saker kan ge samma lyxkänsla som en natt på hotell.
Men hur rena är egentligen rummen som du bor i?
Nu avslöjar hotellpersonal de äckligaste detaljerna om ditt hyrda rum.

Har du någonsin lagt dig i en hotellsäng och undrat vad som försiggått i ditt rum innan du checkade in? Vad försegår egentligen innan man kommer in ett hotellrum? Vad städas – och vad städas aldrig? Det finns många frågor. Nu avslöjar hotellpersonal de äckligaste detaljerna om hotellrummen – som du aldrig får reda på.

Företagen som driver hotell är värda miljoner. Men ibland fuskas det i kanterna. På internetforumet Reddit avslöjar nu hotellpersonalen branschhemligheterna, skriver brittiska Mirror.

Allt började med ett inlägg på internetforumet och frågan löd:

"Ni som arbetar på 5-stjärniga hotell: Vad pågår bakom stängda dörrar som ledningen inte vill att folk ska veta?"

Vad döljer sig egentligen på rummet när du inte är där? Personalen avslöjar.

Pedersen, Terje

Då började hemligheterna att sippra ut från hotellpersonalen

Svaren började ramla in från anonyma användare, som sa sig arbeta på hotell runt om i världen. Första hemligheten som läckte ut handlade renligheten i rummen.

"Lita aldrig på ditt glas i rummet", kommenterade en Reddit-användare. Städare på hotell har väldigt ont om tid när de städar rummen. Tandborstglasen diskas nämligen ur med samma gamla trasa som resterande av badrummet.

Användaren fortsatte att berätta: "Jag arbetade som städare på ett 5-stjärnigt hotell i flera år. Det kunde gå över ett helt år innan vi ordentligt diskade ur vattenglasen. Vi hade inte tillgång till diskmaskin, inte ens i personalrummen. Så ledningen var högst medveten om problemet. Mitt hotell var 5-stjärnig, ett av de bäst ansedda i hela regionen”, berättar den anonyma användaren.

Se upp för chokladen – varnar hotellpersonalen

Andra användare varnade för en oskyldig detalj. Har du någonsin kommit in till din hotellobby och skådat en mäktig chokladfontän? Eller samma chockladdrypande maskin uppdukad till din söndagsbrunch? Spring, för de är inte hygieniska någonstans.

Inget trevligt alls enligt hotellpersonalen.

Patrik sterberg/TT

"Föreställ dig: Du är på en dyr söndagsbrunch. Ett litet barn attackerar choklad-apparaturen. Tar en jordgubbe, doppar och tar ett bett. Sen doppar lilla Timmy jordgubben igen. Tar ett nytt bett. Och doppar sedan jordgubben en tredje gång i chokladen. En gammal dam nös bara rakt i fontänen. Någon annan tappade bara hela sin frukost i den mjuka chokladen", berättar en användare som under en längre tid bevittnat allt som händer omkring fontänen.

Men det allra värsta med en chokladfontänerna är inte gästerna. Utan att hotellen anser chokladen för dyr för att slängas. Efter att ha stått en hel dag i värmen kastas inte chokladen. Utan den sparas till nästa veckas söndagsbrunch. Allt som hamnar i den mjuka bruna röran sparas. Gamla fruktrester, juicen från jordgubbar och annat hygiensik material. Och om chokladen blir för tjock?

Vill du veta hur de fixar det? De tillsätter rapsolja tills den är slät igen", skriver användaren.

Småkryp som gör dig sällskap när du sover

En annan som arbetar i hotellbranschen meddelar att vägglöss inte alls är ovanligt. Att nästan varje hotell drabbas av de små krypen. Lyckligtvis ger personen sina tips på hur man kollar om rummet är drabbat av de små krypen som gör dig sällskap i sängen.

Anticimex

”Första tipset. Sätt ALDRIG ner din resväska på sängen när du kommer in rummet. När du kommer, behåll rummet i mörker och nedsläckt. Lägg dina tillhörigheter i badrummet. Gå sedan fram till sängen. Börja försiktigt bädda av sängen från huvudkudden först. Vägglöss gillar att samlas vid den änden av sängen, men så fort de ser ljus, gömmer de små krypen sig. Om du upptäcker vägglöss, eller spår av dem kan du be om ett nytt rum”, berättar hotellstädaren.

LÄS OCKSÅ: Personalens HEMLIGA signaler bakom bardisken – om dig

LÄS OCKSÅ: Här är kocken som gör sushi på insekter

Foto: Roger Schederin, Henrik Montgomery/TT, Arno Burgi