Peppa inför matchen ikväll med de snyggaste EM-målen genom tiderna

Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson och Tomas Brolin

Overkligt klackmål, snabbt klapp-klapp-spel och nickmål som påminner om Fantomen-dyk.
Här är de vackraste EM-målen i svensk fotbollshistoria.
Slå på ljud

I kväll kickar Sverige äntligen igång Fotbolls-EM. De sätts direkt på prov när man möter stornationen Spanien. Öronbedövande ramsor, gutturala läten, kramar, glädje, tårar och vackra mål är några av ingredienserna för att skapa en sann fotbollsfest.

Här är några av de vackraste målen signerat svenska landslaget.

Zlatans klackmål mot Italien 2004

Fotbollsgiganten Zlatan Ibrahimovic har stått för flertalet viktiga och minst sagt vackra mål i landslagströjan.

Inte minst när Sverige ställdes mot Italien i EM 2004 och han med en gudabenådad klack lyckades trycka in en kvittering i slutminuterna. Italienska spelare på knä och i bedrövelse, ackompanjerat av ett glädjesprängt gult och blått, gjorde inte saken sämre.

– Det är ett drömmål av Zlatan Ibrahimovic! Det är inte möjligt! Han klackar bollen i mål! Det är inte möjligt! Det är inte möjligt! sa en uppjagad Lasse Granqvist i en nästintill omöjlig ordhastighet.

Dessvärre får Sverige klara sig utan storstjärnan Zlatan Ibrahimovic detta EM.

Spola till 2.45 för att se klackmålet

Tomas Brolin mål mot England 1992

Med kvicka fötter och beundransvärd fotbollsteknik visade Tomas Brolin, Martin Dahlin och Klas Ingesson vägen i ett lagmål som kan beskrivas som klapp-klapp-klapp-klapp.

AVSPARK Allt du behöver veta om EM för att briljera

Tomas Brolins avslut i krysset som betydde 2-1 till Sverige mot England i EM 1992, är ett minne som många fortfarande bär med sig. Inte minst huvudpersonen själv, som med uppsträckta armar firade målet vilt och avslutade allt med en piruett.

Spola till 0.58 för att se Tomas Brolins drömmål mot England.

Zlatan Ibrahimovics mål mot Frankrike 2012

Åtta år efter klackmålet mot Italien var det dags för ytterligare ett drömmål av Zlatan Ibrahimovic. Med omänskliga akrobatiska konster avlossade Zlatan en kanon som fick franska målvakten att chanslöst kasta sig till höger.

Nätet rasslade till och Zlatan inledde firandet med att sträcka ut armarna. Likt ett flygplan firade han med resten av kollegorna i svenska landslaget.

Zlatan Ibrahimovics mål mot Frankrike i EM 2012.

Henrik Larssons mål mot Bulgarien 2004

Hur många vackra och omtalade mål kan man göra under ett och samma EM? Det vet vi inte, men det vi vet är att EM 2004 innehöll flera.

Hela det svenska laget briljerade i matchen mot Bulgarien och slutresultatet skrevs till 2-0. Men kanske briljerade Henrik Larsson lite extra med sina två snabba och vackra mål. Nickmålet som påminde om ett Fantomen-dyk stack ut lite extra.

Zlatan Ibrahimovics mål mot Grekland 2008

Ett kvickt väggspel bäddar för en bra målchans och Zlatan levererar återigen ett avancerat mål. Hårt och välplacerat landar bollen i det vänstra krysset.

Återigen firar det svenska landslaget och supportrarna åt fotbollsgeniet som under hela karriären fortsätter att bjuda på drömmål efter drömmål.

LÄS OCKSÅ: Svennis om Sveriges EM-chanser: ”De saknar Zlatan”

LÄS OCKSÅ: EM 2021: Lyxhotellen som möter det svenska landslaget

Foto: Youtube, Twitter

SENASTE NYTT!