TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Pauline förkrossad efter sonens öde – utkastad från populära skolan

20 maj, 2022 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Mitchell och Pauline Pollard
Lärarna kände sig hotade av 12-årige Mitchell.
Mamman Pauline rasar efter att skolan slängt ut sonen.
– Lite överdrivna i sina straff, säger hon.
Annons
Pojken stjäl showen under den tråkiga skolföreställningenBrand logo
Pojken stjäl showen under den tråkiga skolföreställningen

I september förra året fick det lilla området Yardley Wood, Birmingham, en ny skola med fokus på kristna värderingar. Pauline Pollard trodde det var en perfekt plats för sonen Mitchell, 12, att studera på.

Men hon skulle ha helt fel. Skolan var mycket tuffare än vad både hon och Mitchell hade kunnat tro. Redan från start började lärarna uppfatta hans anekdoter som hot.

När en lärare frågade eleverna vad de hade tagit med sig till en öde ö, svarade Mitchell ett par saxar som han kunde ”hugga sig i nacken” med för att slippa vara själv. De förstod aldrig att det var ett skämt.

Pauline Pollard och Mitchell
Mitchell blev utkastad från skolan när han tog med sig en låtsaspistol till skolan.

Mammans ilska: ”Lite överdrivna”

Några dagar senare tog han med sig en låtsaspistol till McDonalds innan en lektion. Det blev droppen för lärarna, som hade trott att den var äkta tills Mitchell hade börjat skjuta plastkulor på klasskamraterna.

Annons

Pauline Pollard säger att hon tidigt märkte att skolan var alldeles för hård. Hon beskriver den som ett ”militärläger” och tycker det är helt bedrövligt att sonen Mitchell nu blivit utslängd.

– Även om vi uppskattar att de försöker etablera en helt ny skola, är de lite överdrivna i sina straff, säger Pauline till tidningen Birmingham Live.

”Så fruktansvärt orättvist mot Mitchell”

Enligt Pauline var det tydligt att pistolen var fejk.

– Det är inte någon luftpistol. En luftpistol skjuter skott med hög hastighet, den här skjuter plastkulor. Pistolen är guldsvart och kan omöjligt tas för ett vapen, säger hon.

Skolan anmälde händelsen, men polisen la snabbt ned utredningen. Skolan står fast vid sitt beslut och säger att elevernas säkerhet är högsta prioritet.

– Det här är så fruktansvärt orättvist mot Mitchell. Kommer han behöva gå i en skola med stökiga ungar nu? Just nu vi vet inte, han får inte någon utbildning över huvud taget, säger Pauline.

Pauline Pollard och Mitchell
Pauline känner att sonen Mitchell blivit fruktansvärt orättvist behandlad.

Foto: BPM Media

Annons