Patricia blev beroende av att sola – fick fängelse efter beslutet

Patricia ”Tan Mom” Krentcil

Patricia solade sig så brun att hon blev en världskändis.
Sen anklagades hon för att ha tvingat sin 5-åriga dotter att sola solarium – och hamnade i fängelse.
– Det blev värsta stormen över hela världen, säger hon.
0:26

Efter reklamen: Flyger iväg på solsemester från tvättstugan

(0:26)

Slå på ljud

De flesta vet när det är dags att lägga av med solandet och i stället uppsöka valfri skugga. Patricia Krentcil, 54, gjorde det inte och det var därför som hon med hjälp av solarium lyckades sola sig till närmast oigenkännlighet.

Beroendet gjorde henne världskänd och i media fick hon epitetet ”Tan Mom”. Som så många andra kändisskap kom det med en mörk baksida och med tiden började skandalrubrikerna skölja över världens kändaste soldyrkare.

– Jag kallades för ”Tan Mom” i alla tidningar. Det blev värsta stormen över hela världen. Det blev globalt. Jag kan inte beskriva med ord hur det påverkade mig och min familj, sa Patricia till The Post förra året.

Patricia Krentcil

Patrica Krentcil blev känd som ”Tan Mom” efter allt solande.

Youtube

Kastades i fängelse – efter upptäckten med dottern

Och ett tag höll det på att gå alldeles för långt. När Patricias femåriga dotter dök upp helt solbränd på dagis fattade lärarna snabbt misstankar och slog larm. Det spelade ingen roll att hon hävdade att dottern bara ”bränt sig lite i nacken”.

Patricia anklagades för att ha tvingas sin femårige dotter att sola solarium, vilket resulterade i att hon hamnade i fängelse misstänkt för försummelse av barn.

– Jag fick rätt i domstol. Ägaren till solariesalongen sa till polisen när de kom och frågade: ”Tog hon med sin dotter in i båset?” Och ägaren svarade: ”Nej”, säger Patricia till Insider.

Patricia Krentcil

Patricia Krentcil anklagades för att ha tagit med sig femåriga dottern och solat solarium.

Dan Callister/REX

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så lever berömda ”Tan Mom” i dag

Efter rättegången blev Patricia portad från solariesalonger och kunde inte längre sola. Hon beskriver ”Tan Mom”-livet som destruktivt och är glad att hon tio år senare lyckats vända livet.

– Jag är en helt annan person i dag och ser livet på ett helt annat sätt. Jag har fått ordning på saker och ting. Folk behandlar inte mig respektlöst längre och jag varken festar eller gör galna grejer, säger hon.

Patricia säger att hon fortsatt sola solarium, men håller sig till max två gånger per vecka. Hon har även funderat på att sälja sitt egna solarium i hemmet för att slippa frestelsen.

Foto: Youtube, Dan Callister/REX, Instagram

SENASTE NYTT!