Brudparet rakar av sig håret för att hylla brudens cancersjuka mamma

Brudpar rakar sig

Jony Lee och Alistair Lee rakade av sig håret på sitt bröllop.
Allt för att hylla Jonys mamma Luna som var svårt sjuk i cancer.
– Vi älskar dig så mycket. Vi vill visa vår solidaritet, säger hon.
Fu återförenas med pappa Luo 58 år efter kidnappningen – se känslosamma videon
Slå på ljud

Jony Lee, 21, och Alistair Lee, 21, från Nya Zeeland har mer eller mindre känt varandra hela livet. De gick på lågstadiet tillsammans, blev intresserade av varandra i högstadiet och gifte sig till slut 2020.

Bröllopet kom att bli omskrivet. Med rötterna från Filippinerna förväntade sig bröllopsgästerna en sedvanlig filippinsk bröllopsdans från brudparet.

Så blev det inte riktigt.

Brudparets oväntade beslut – för att hylla mamman

På plats var Jony Lees cancersjuka mamma Luna, som känt en stor oro för att hon inte skulle hinna uppleva sin dotters stora dag. Då bestämde sig brudparet för att hylla henne på ett udda sätt.

– Vi älskar dig så mycket. Vi vill visa vår solidaritet, sa Jony Lee och fick bröllopsgästerna att nyfiket böja sig fram för att höra fortsättningen på det lite oväntade talet.

– Vi kommer att raka våra huvuden för att uppmärksamma cancer. Alla pengar som ni lägger fram ikväll, kommer vi att donera. Då kör vi! fortsatte en exalterad Jony Lee.

Rakade av håret på varandra

Ett plötsligt vibrerande ljud, ett fast grepp om en rakapparat och en person på en stol. Det var ljudet och bilden som utspelade sig på det otraditionsenliga, men fina, filippinska bröllopet.

Jony Lee började med att raka av året på kommande maken Alistair Lee. Tålmodigt satt han kvar på stolen tills allt hår fallit av, innan det var dags för Jony Lee att få sitt långa svall borttaget.

Rakningsprocessen möttes av kramar, applåder och gutturala läten. När håret fallit till marken hade en stor hög med pengar samlats på golvet.

@jonymlee

for those asking for some footage of our head shaving at the wedding 🤍 for you mummy 🕊️ #weddingtok #love #fuckcancer #fyp #wedding #nz #missingyou

♬ original sound - jony

Mamman dog strax efter bröllopet

Jony Lee delade sedan med sig av händelsen på Tiktok. I dag har klippet setts över 16 miljoner gånger. Totalt drog de in 3000 dollar, cirka 25 000 kronor, i välgörenhet den kvällen.

Bröllopet ägde rum förra året. Tyvärr dog Jony Lees mamma strax efter. I ett inlägg på Instagram skriver Jony Lee att hon är överväldigad över allt stöd och att hennes mamma skulle varit stolt.

”Jag vet att min mamma skulle ha velat ge er alla en stor kram. Hon skulle älskat att veta att ni inte är ensamma och uppmanat er att fortsätta vara starka. Vi är så tacksamma för allt stöd och all kärlek vi fått de senaste månaderna”, skriver Jony Lee.

@jonymlee

for my warrior mum. in solidarity with those going through it. #inlove #wedding #fuckcancer #fyp

♬ Otherside - Perfume Genius

LÄS OCKSÅ: Brud plötsligt död under bröllop – systern gifte sig istället

LÄS OCKSÅ: Kärleken mellan Iris, 81, och Mohamed, 36, består – intima detaljen

Foto: Tiktok, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN